Зашто Ђоковић није био у колони спортиста на церемонији отварања Олимпијских игара

Срна
Foto: Танјуг

Читав спортски свијет је чекао овај дан с нестрпљењем! Олимпијске игре су званично отворене, упркос великим проблемима и пандемији корона вируса, која је Игре одложила за годину дана.

Барјактари репрезентације Србије су били кошаркашица Соња Васић и ватерполиста Филип Филиповић, а на церемонији није било многих српских спортиста, укључујући и највеће звијезде, Новака Ђоковића.

Како је потврђено порталу "Телеграф.рс", Новак је одлучио да пропусти церемонију отварања Игара, јер већ за неколико сати има меч против Уга Делијена у првом колу Олимпијских игара.

Тај меч је на програму у раним јутарњим часовима по нашем времену, не прије 8.30, а Новак је био свјестан да би у случају доласка на церемонију изгубио неколико драгоцјених сати који су му кључни за припрему меча и да онда не би био спреман за меч са Делијеном.

Новак је током дана имао и тренинг са Ендијем Маријем, а фотографије је објавио и на свом профилу на Инстаграму из захвалност Британцу на сјајном тренингу.

Новак је никад мотивисанији стигао у Токио, спреман је да освоји златну медаљу, што је једино што досад није освојио у каријери, а тиме би остао у конкуренцији да освоји Златни слем, чиме би постао једини тенисер у историји коме је то пошло за руком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана