Засјао терен у парку “Младен Стојановић”

Милан Зубовић
Засјао терен у парку “Младен Стојановић”

БАЊАЛУКА - Нови тениски терен у парку “Младен Стојановић” биће завршен у предвиђеном року и поред чињенице да је отказан наступ Новака Ђоковића у склопу “Адрија тура”.

 

Бањалука је требало да буде посљедња станица турнира планираног за 3. и 4. јул који је организовао најбољи тенисер свијета, али све је прекинуто јер се Ђоковић заразио вирусом корона па је тренутно у изолацији као и још неколико учесника који су заједно са њима играли у Задру на другом турниру серије.

Без обзира на то, Тениски савез Републике Српске приводи крају грађевинске радове на новом терену, који је настао спајањем некадашњих терена два и три Тениског клуба Младост. Рефлектори су постављени и пуштени у употребу, а према ранијим најавама, свјетлост коју емитују има више од 2000 лукса, што је стандард АТП мастерс турнира.

Уједно, при крају је постављање столица и нови стадион моћи ће да прими хиљаду гледалаца, мада постоји могућност да за мечеве великана капацитет буде проширен на четири и по хиљаде мјеста постављањем монтажних трибина. Шљака на терену се ваља, извлаче се линије, свлачионице само што нису спремне, а врло брзо биће окончани и радови око терена у вези са приступом трибинама, као и ограда.

Такође, ВИП ложа је готово спремна и радници већ полако у њу уносе намјештај, а биће сређена по свјетским стандардима. Вриједност радова процијењена је на 900.000 марака, а фотографије новог стадиона, поред којег се фотографишу многобројни посјетиоци парка “Младен Стојановић”, свједоче да ће он изгледати европски, тако да ће Бањалука и Република Српска имати одличну инфраструктуру за развој тениса, као и организацију егзибиционих мечева великих тениских имена, док ће и челенџер “Српска опен” бити освјежен новим тереном који ће му додатно поправити ионако одличну репутацију на АТП туру.

За сада није познато коме ће припасти част да одигра први меч на новом стадиону, али ће све бити много јасније након сједнице Организационог одбора која је на распореду сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана