Заобилазницом стигао до куће

Милан Зубовић
Заобилазницом стигао до куће

ЛАКТАШИ - Повратак кући дао је нову енергију младом Срђану Кочићу који је у петом колу АБА лиге против Задра оправдао указано повјерење тренера Драгана Бајића.

Добром игром у одбрани испунио је задатак и нада се да ће наставити са сличним партијама у регионалном такмичењу, док долазак Бајића види као веома позитивну ствар у клубу.

- Јако сам срећан што сам добио озбиљнију прилику да се покажем и трудио сам се максимално да оправдам оно што се од мене очекивало. Мислим да сам успио у томе односно да сам у доброј мјери испунио оно што је било постављено пред мене - рекао је Кочић.

Рођен је у Градишци 1999. године, а поријеклом је из Тополе тако да му је Игокеа практично домаћи тим који је све до сада некако заобилазио.

Јаријеру је почео у Топ баскету да би потом наступао за сарајевске Спарсе и подгоричку Будућност.

- Нисам добијао минуте у Б тиму Будућности, а за неког у мојим годинама најгоре је да не игра. Дошло је до одређених контаката са Игокеом па смо се брзо договорили. То је била најбоља понуда из домаћих клубова па сам је прихватио, а и након пет година сам близу куће тако да је сада све много лакше и боље - истакао је Кочић.

Момку који је био дио тима кадетске репрезентације БиХ предвођене Џананом Мусом и Његошем Сикирашем на путу до шампиона Европе, боравак у Подгорици ипак је много значио.

- Догодило ми се пуно добрих ствари у Будућности јер сам радио са добрим тренерима попут Александра Џикића. Стекао сам одређено искуство тренирајући са врхунским добрим играчима и трудио се да многе ствари виђене код њих убацим у свој кошаркашки репертоар. Ипак, слабија минутажа условила је да одем - казао је Кочић.

Млади кошаркаш који игра на позицији крила много већу минутажу има у Лиги БиХ гдје је са Дарко Талићем, Немањом Николићем и Далибором Илићем један од носилаца игре.

- Када сам долазио у Игокеу знао сам да нећу одмах имати велику минутажу у АБА лиги, али исто тако да ћу од Лиге БИХ имати велику корист и ту ћу тражити своју прилику да се изборим за већу шансу на Јадрану. Лиги БиХ која представља добар развојни пут и то је одлична прилика да ми млађи направимо велики искорак - нагласио је Кочић.
 

Меч са Братунцем

Премијерни сусрет петог кола Лиге БиХ Игокеа ће играти вечерас од 19 часова против Братунца на свом терену у Александровцу јер је дворана у Лакташима заузета.

Домаћин овог меча има скор 3-1, а први пораз доживио је у прошлом колу на гостовању код Широког, а ту утакмицу одиграо је за мање од 24 часа након меча са Задром у АБА лиги. С друге стране Братунац има скор 2-2.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана