“Замрзавањем” РК Слога и оснивањем МРК Слога бивши играчи и тренери остали кратких рукава

Душан Репија
“Замрзавањем” РК Слога и оснивањем МРК Слога бивши играчи и тренери остали кратких рукава

ДОБОЈ - Некадашњи рукометаш и тренер у РК Слога Добој Горан Каленић јавио се “Гласу Српске” са тврдњом да је “замрзавањем” овог клуба, њему као и још многим бившим играчима и тренерима који су били у клубу до 2017. пропало много новца пошто немају од кога да наплате потраживања.

Неки у рукама имају судске пресуде, некима су процеси у току, а исход је исти - једноставно немају од кога да наплате зарађени новац пошто некада трофејни клуб постоји само на папиру са блокираним рачунима. У исто вријеме, током 2017. године основан је МРК Слога, који је неким чудом наставио да се такмичи у Премијер лиги иако је потпуно ново правно лице и као такво требало је да почне такмичење од најниже лиге, што је у овом случају други ранг такмичења у Републици Српској. Каленић тврди да је кључни играч у свему Војислав Рађа, актуелни предсједник Скупштине МРК Слога.

- Дуго сам ћутао, правио компромисе, вјеровао у правосудне институције и надао се да ће евидентан проблем бити ријешен на цивилизован начин. Међутим, године су пролазиле, а обећања углавном остала неиспуњена. Већина нас који смо остали кратких рукава ујединили смо се и постигнут је договор да нам дуговања буду исплаћена у три рате за годину дана. Добили смо прву рату, а Рађа је у међувремену основао МРК Слога и тада је постало јасно да смо остали кратких рукава. Лично сам радио у клубу као тренер седам година, а добио плату само за једну... Клупко јако замршено, али је у ствари врло једноставно. Чак и када на папиру није био у клубу, Рађа је вукао све конце, а тако и данас када је први човјек Скупштине клуба иако није званично изабран. Сви папири и печати су код њега па тако може да ради шта хоће - тврди Каленић.

Његов адвокат Синиша Микић, који заступа и још неколико оштећених, каже да се десио криминал, пошто је РК Слога једно вријеме пословао и преко других рачуна.

- Упозоравао сам на то, али узалуд. Имам папире који поткрепљују тврдњу да је током прелазног периода рађено преко других рачуна. Потом је основан нови правни субјекат, а РК Слога остао као љуштура, блокиран без прилива, самим тим и могућности да неко наплати потраживања - објашњава Микић и додаје да је Каленић поднио кривичну пријаву за пословање преко туђих рачуна.

“Гласу” се јавио још један бивши играч Слоге који има пресуду у рукама, али нема од кога да наплати новац.

- Била су два рочишта на којима се нико из РК Слога није појавио што аутоматски значи да сам добио пресуду. Па ипак, новац нисам. Још сам као и други играчи дао доста свог новца како би покренуо поступак - рекао је некадашњи играч Слоге који није желио да му откривамо идентитет.

Посљедњи предсједник “замрзнутог” РК Слога био је Јово Јовић, а Рађа каже да од 2007. до 2017. године није имао никакву функцију у клубу. Ипак, не негира потраживања бивших чланова.

- Лично мислим да се људима треба платити њихов рад, али ја немам увид у тај клуб јер нисам имао никакву функцију. Знам да одређена дуговања постоје, а колика су стварно не знам - нагласио је Рађа.

Сви траже зараду на суду

Каленић је био једну сезону играч Слоге, а онда помоћник Александру Дугићу у шампионској сезони 2012/13. Потом је све до 2019. године био тренер млађих селекција и каже да је добро упућен у још много ствари које су се дешавале и дешавају се дан данас.

- Нажалост, позната је чињеница да ко год дође у Слогу своју зараду тражи путем суда. Бојим се да нисам чуо да је неко исплаћен на вријеме, што је стварно тужно и ненормално - нагласио је Каленић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана