Залет из Анталије: Фудбалери Борца и Слоге рано јутрос отпутовали за Турску

Дарко Пашагић
Залет из Анталије: Фудбалери Борца и Слоге рано јутрос отпутовали за Турску

БАЊАЛУКА/ДОБОЈ - Два премијерлигаша из Републике Српске, Борац и Слога рано јутрос отпутовали су за Анталију, гдје ће до 10. фебруара хватати залет за наставак сезоне у којима је циљ Бањалучана борба за сам врх табеле и освајање Купа БиХ, док Добојлије желе да обезбиједе опстанак у елити.

Изабраници Винка Мариновића направили су сјајну увертиру пред полазак у Анталију и у првој контролној утакмици савладали прволигаша Српске и кандидата за пласман у Премијер лигу Слободу из Новог Града са 7:0.

- Резултат је био у другом плану, али је лијепо видјети да су се играчи ужељели утакмица, што је крунисано са седам погодака - нагласио је Мариновић.

Прва провјера у Турској заказана је за 29. јануар, а ривал ће бити московски Динамо. Наредни противник биће Вејле (4. фебруар), док ће 9. фебруара одиграти двије утакмице и то против руског Родина из Москве те летонске Ауде.

- Сигурно да ће дуел са Динамом по атрактивности ривала бити и најзначајнији, али је најважније да ову другу фазу припрема обавимо онако како је планирано и да нас мимоиђу повреде. Анталија је већ стара база Борца, услови за рад су одлични, тако да играчима само остаје да вриједно раде и да тако покушају да се изборе за дрес првотимца - додао је Мариновић.

Послије побједе над зеничким Челиком, 5:1 у првој контролној утакмици фудбалери Слоге су и другом мечу били расположени и савладали су федералног прволигаша Звијезду Градачац са 3:0. Стријелци су били Адонис Билал, Душан Ристић и Димитрије Зајић.

- Можемо да будемо задовољни приказаним издањем у Градачцу. Линије тима све боље функционишу, имамо брз проток лопте и играмо окомито ка голу противника. Задовољан сам и агресивношћу и залагањем на терену. Има још неких техничких ствари које ћемо исправљати, радићемо на томе у Анталији - нагласио је Ћургуз.

Фудбалери Слоге у Турској одиграће три утакмице. Први ривал 1. фебруара биће Согдијана из Узбекистана, док ће се Добојлије четири дана касније састати са Арсеналом из Туле. За 8. фебруар планиран је и трећи посљедњи дуел, а противник ће бити још један руски клуб, УФА.

Железничар

Заједно са фудбалерима Борца и Слоге у чартер лету Београд - Анталија наћи ће се и фудбалери члана Прве лиге Србије Железничара из Панчева. За овај клуб између осталих играју два некадашња играч Бањалучана Марко Јовановић и Горан Бркић, као и бивши фудбалер Леотара Шалета Кордић. Панчевци послије првог дијела сезоне заузимају треће мјесто и имају добре изгледе да од наредне сезоне заиграју у Суперлиги Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана