Задовољство у табору Орлова: Трострука круна украсила јубилеј

Милан Зубовић
Задовољство у табору Орлова: Трострука круна украсила јубилеј

БАЊАЛУКА - Трострука круна сија у табору Орлова. Освајањем прве титуле шампиона БиХ кошаркашице из Бањалуке комплетирале су трофеје ове сезоне, јер су раније стигле до Купа Републике Српске и Купа БиХ.

У финалној серији плеј-офа савладан је градски ривал Феникс са 3:1, за велико славље унутар екипе која расте из године у годину. Три пехара најљепши су поклон клубу који ће ове године прославити 50 година постојања. “Орлице” су двије претходне године завршавале као друге и сада је била трећа срећа. Ове сезоне одиграле су 30 утакмица у првенству БиХ, оствариле 28 побједа уз само два пораза.

- Први пут сва три трофеја су у нашим рукама. Драго ми је због кошарке у Бањалуци, јер овакво финале са двије квалитетне екипе доста значи за даљи развој. Било је веома изазовно током цијеле сезоне, а поготово плеј-оф тако да сам јако поносна на своје играчице које су све ово перфектно одрадиле. Дигле смо се након несрећног пораза у трећем сусрету, који је био најтежи на психолошком плану, јер се очекивало да већ тада дођемо до титуле. Направиле смо лијепу причу која је резултирала троструком круном - изјавила је тренер Орлова Драгана Свитлица.

Капитен Тамара Рајић од среће је тешко бирала ријечи, а кући је за успомену понијела мрежицу са коша.

- Киксали смо једну утакмицу, али смо након ње изашле још јаче и то потврдиле у овом сусрету те стигле до најважнијег трофеја у сезони. Скупиле смо се када је најтеже и показале карактер. Јак ритам играња утакмица у ЊАБА лиги и искуство које смо скупиле много нам је помогао у финалној серији - казала је Рајићева.

Као шампионке БиХ “орлице” су стекле право наступа у ФИБА Еврокупу, али ће одлуку о евентуалном наступу донијети током идућих седмица. Познато је да играње међународних такмичења изискује велика новчана средства.

С друге стране и Феникс је направио велики успјех, јер је као дебитант стигао до финала Лиге БиХ.

- Честитам Орловима на заслуженој титули, а нас је много исцрпила полуфинална серија против Бановића. Без обзира на пораз поносан сам на своје кошаркашице, јер смо стигли до финала док одмах крећемо са припремама за идућу сезону - рекао је стратег другог бањалучког тима Дарко Косић.

Шампионски тим

Прву титулу у историји клубу су донијеле Марина Ристић, Владинка Ерак, Драгана Домузин, Милина Мишељић, Тамара Рајић, Сара Милановић, Теодора Требовац, Дарија Бабић, Даница Чађо, Марија Вулић, Анђела Глигић и Драгана Свитлица као тренер-играч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана