За викенд четврти "Козара ултра трејл"

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Четврта трка "Козара ултра трејл" биће одржана за викенд на Козари и окупиће више од 145 такмичара из осам земаља, најавили су данас организатори.

Предсједник Удружења грађана "Козара ултра трејл" Невена Благојевић изразила је захвалност градоначелнику Приједора и Градској управи за подршку, те навела да је ове године највећи број учесника из Приједора, а да је међу пријављенима за дјечију трку око 70 одсто из овог града. 

"Старт трке је 31. јула у 8.00 часова. Двије стазе су у питању од 10 и 23 километра.

Државно првенство други пут се одржава на Козари, а дјечије трке су 1. августа од 9.00 и од 11.00 часова", рекла је Благојевићева новинарима у Приједору. Она је додала да пријаве и даље трају и да ће се примати до старта трке.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић рекао је да град подржава и ову спортско-туристичку манифестацију као и све од којих град и грађани имају користи. "Оно што је договорено са организаторима је да сви они који дођу на Козару, а нису из Приједора, посјете град и бораве у смјештајним капацитетима на територији града. Из тог разлога, очекујемо да ће град живнути јер ће велики број људи доћи и видјети шта имамо да понудимо", додао је Павловић.

Директор Туристичке организације града Приједора Амира Ганић рекла је да учешћем у организацији оваквог догађаја Турстичка организација жели унаприједити туристичку понуду не само Козаре, него и града. "За додатне информације и за пријаве заинтересовани се могу јавити и нама", додала је Ганићева.

Координатор волонтера Недељко Гаврановић рекао је да су досадашње трке имале волонтере из Приједора и Бањалуке, а ове године придружили су им се и млади из Лакташа и Градишке. "То је добра прилика за младе људе из четири локалне заједнице да се упознају, друже, размијене волонтерска искуства и помогну организацији догађаја на Козари", поручио је Гаврановић и додао да је ове године пријављено око 30 волонтера и да тај број расте из године у годину.

Трке организује Удружење грађана "Козара ултра трејл" уз подршку града Приједора, Туристичке организације града Приједора и бројних спонзора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана