За најмлађе каратисте "Гласинца" шест медаља

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ- Најмлађи чланови соколачког Карате клуба "Гласинац" освојили су шест бронзаних медаља на Међународном такмичењу "Српска опен 2021" у Бањалуци, рекао је Срни тренер овог клуба Миодраг Боровчанин.

Боровчанин је изразио задовољство због освојених медаља, након дужег прекида у одржавању турнира због пандемије вируса корона, додавши да су свима недостајала такмичења на којима би каратисти могли показати шта су научили.

На "Српска опену 2021" бронзане медаље освојили су најмлађи каратисти Павле Петрушић /10/, Стефан Јањуш /10/, Кристијан Грујић /11/ Сара Пилиндавић /12/, Марија Марковић /13/ и Ђорђе Петрушић /13/.

У Карате клубу "Гласинац" очекују успјех својих чланова и на Првенству Републике Српске за сениоре које ће бити одржано крајем прве седмице марта.

Такође, и вишеградски каратисти су освојили три медаље на Међународном карате турниру "Српска опен 2021" одржаном у Бањалуци.

Сребрну медаљу освојила је Миа Антић, а бронзану Кристина Матовић и Селена Леканић.

- На турниру који је одржан јуче учествовало је осам вишеградских такмичара свих узрасних категорија - речено је Срни из Карате клуба "Дрина" из Вишеграда. Такмичаре је предводио тренер Ненад Леканић.

На Међународном такмичењу у каратеу "Српска опет", одржаном јуче у организацији Карате савеза Републике Српске, наступило је 620 такмичара из пет земаља и 56 клубова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана