За младе каратисте “Гласинца” 12 медаља

Срна
За младе каратисте “Гласинца” 12 медаља

СОКОЛАЦ - На регионалном карате првенству за дјецу до 13 година, одржаном данас у Билећи, млади каратисти соколачког Карате клуба “Гласинац” освојили су 12 медаља, девет у појединачној и три у екипној конкуренцији, рекао је Срни тренер Миодраг Боровчанин.

Он је навео да су златне медеље у дисциплини борбе појединачно освојили Павле Петрушић, Кристијан Грујић, Сара Пилиндавић, Марија Марковић и Ђорђе Петрушић.

Боровчанин је рекао да су сребрне медаље у борбама појединачно припале Стефану Јањушу, Дамјану Плакаловићу и Дарку Јањушу, а бронзана у катама поједничано за дјевојчице рођене 2009. Милици Мировић.

Двије златне медаље млади каратисти “Гласинца” освојили су и у дисциплини борбе екипно, дјечаци годишта 2010. до 2011. и дјевојчице 2008. до 2009, а бронзану дјечаци рођени 2008. до 2009.

“Недостајало је мало више спортске среће да буде још златних медаља, како у борбама тако и у катама, али су велика пауза у неучестовању на такмичењима и трема код младих учинили своје”, оцијенио је теренер “Гласинца”.

Према његовим ријечима, млади соколачки каратисти данас постигнутим резултатима пласирали су се за учешће на првенство Републике Српске у каратеу у њиховој категорији, које ће бити одржано наредног викенда у Бањалуци.

На данашњем регионалном карате првенству Херцеговина-Сарајево-Романија за дјецу до 13 година у Билећи учестовало је 12 клубова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана