За бањалучку Младост: Mozzart подржао екипу из Залужана

ГС
Mozzart подржао екипу из Залужана
Foto: Mozzart | Mozzart подржао екипу из Залужана

БАЊАЛУКА- Фудбалски клуб Младост из Залужана код Бањалуке окупља фудбалере свих генерација од давне 1946. године. Након краће паузе, клуб је 2005. године преузело ново руководство, па су наставили вриједно да тренирају и такмиче се.

Тренутно имају 130 чланова- од омладинаца до сениора који играју Подручну фудбалску лигу. До треће лиге би могли у новој опреми јер им је стигла вриједна донација из компаније Mozzart.

- Овај поклон компаније Mozzart нам је веома значајан. Раније смо се на разне начине сналазили како бисмо обезбиједили опрему. Зато је ово велики искорак за нас и наша будућа такмичења. Ми смо аматерски погон и опстајемо на основу волонтерског ангажмана љубитеља нашег клуба, а кад добијемо нову опрему изгледамо као озбиљна фудбалска екипа-каже директор ФК Младост Залужани, Бањалука Горан Балабан

Клуб има селекције сениори, пионири и три предтакмичарска састава… Од укупно 130 чланова, око 100 је омладинаца што им даје наду да ће клуб наставити да гаји богату традицију.

Сениори су прошлу полусезону завршили на трећем мјесту, а амбиције у наредном периоду су им да нападну виши ранг такмичења, односно заиграју Трећу лигу Српске. Услове за то, кажу, имају јер играју на стадиону који је уређен, као и атлетска стаза и свлачионице… Подршку у раду до сада су добијали од Града Бањалука и тиме покривали само дио трошкова… Зато им је свака донација, посебно у виду спортске опреме, као што је ова из  Mozzarta, велика помоћ у раду…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана