Вукашин Ракоција: Да Борцу вратимо стари сјај

Синиша Котараш
Вукашин Ракоција: Да Борцу вратимо стари сјај

БАЊАЛУКА - Сјајни лијеви бек Борац м:тела Вукашин Ракоција велики је оптимиста уочи наставка Премијер лиге и очекује да се “црвено-плави” на крају сезоне оките са сва три трофеја на које јуришају, у шампионату БиХ те Купу Републике Српске и БиХ.

Током припрема Бањалучани су одиграли четири контролне утакмице, а потом и четвртфинални двобој Купа против добојске Слоге и Ракоција је показао да је већ сада у одличној форми.

- Обавили смо квалитетне припреме и имали смо доста времена да се уиграмо, али и да поправимо оно што је евентуално шкрипало. У сезону улазимо са много више сигурности и жеље за трофејима. Наш циљ су сва три и мислим да смо највећи фаворити да их и освојимо - рекао је Ракоција.

Први корак према једном од њих, одбрани титуле најбољег у Купу БиХ, направљен је елиминацијом Слоге и пласманом на финални турнир. 

- Сигурно је да ћемо дати све од себе да урадимо оно што се од нас очекује и одбранимо трофеј освојен прошле године. Желимо да Борцу вратимо онај стари препознатљиви сјај, желимо све три трофеја. Мислим да је само до нас да ли ће се то на крају и остварити - поручио је Ракоција.

Овог викенда наставља се и Премијер лига, “црвено-плави” су јесењи прваци и желе да ту позицију задрже до краја шампионата.

- Имамо на старту веома тешку и изузетно важну утакмицу, гостовање код Слободе у Тузли. Наравно и све остале утакмице су подједнако важне и у свакој идемо на победу. Да се разумемо, Слобода је квалитетан ривал, појачали су екипу, имају новог тренера и то би могао да буде мач са две оштрице, јер је питање колико се та нова екипа уиграла и посложила. Оно што је такође важно јесте чињеница да је Борац, без обзира на резултат те прве утакмице и даље главни фаворит за титулу. Нама је најважније да у сваку утакмицу уђемо бистре главе и са јасно израженом жељом за победом.

Ако то буде тако, онда је и титула надохват руке - категоричан је Ракоција.

Према његовим ријечима, велика ствар је то што Борац м:тел у наставак сезоне улази са истим саставом који је играо и јесенас.

- То много значи и сигурно је да смо шест месеци искуснији, а самим тим и јачи. Имамо нешто што остали ривали немају, јединствену хемију у екипи. Уз њу, наше најјаче оружје је велика борбеност, својствена екипама које имају карактер - тврди Ракоција.
 

Има времена за иностранство

Рођени Новосађанин потписао је уговор са Бањалучанима до краја ове сезоне, али истиче да би волио да и у наредном периоду носи дрес Борац м:тела

- Искрено, волео бих да останем, мислим да само будала не би хтела да и даље буде у оваквој средини, са оваквим људима и волео бих да то што пре решимо. Имао сам доста контаката и понуда од неких клубова, али желим да се прво са Борцем договорим о продужетку сарадње. За иностранство има времена, нема потребе да журим - поручио је Ракоција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана