Вук Радивојевић, спортски директор Александровчана: ФИБА покрива све трошкове Игокеи

Милан Зубовић
Вук Радивојевић, спортски директор Александровчана: ФИБА покрива све трошкове Игокеи

ЛАКТАШИ - Челници Кошаркашког клуба Игокеа вјерују да ће се идуће јесени наћи у групној фази Лиге шампиона након што су позитивно одговорили ФИБА на позив за учешће у том такмичењу.

Иако је 5. јун рок за предају пријаве, Александровчани су то урадили неколико дана раније и чекају 10. јун, када би требало да добију коначан одговор и када би требало да буду познати учесници.

- Добили смо одговор од ФИБА да им је јако драго што желимо бити чланови Лиге шампиона и чекамо 5. јун да видимо ко се све поред нас пријавио - изјавио је спортски директор Игокее Вук Радивојевић.

Био је члан тима који је 2016. године играо квалификације овог такмичења, али је Морнар био јачи у двомечу, док су идуће године одустали. За сада није познато хоће ли Игокеа добити директно мјесто у групној фази или ће морати да прође квалификације.

- То све зависи од броја клубова који се буду пријавили, њиховог ренкинга или ренкинга њихових лига. Постоји теоретска шанса да одмах будемо уврштени у групу, мада је о томе још рано говорити и треба прво да видимо све учеснике. Уколико будемо морали у квалификације, то неће бити проблем и не верујем да бисмо одустали, јер имамо жељу да играмо Лигу шампиона - истакао је Радивојевић.

Спортски мотив и жеља да се такмиче са квалитетним тимовима Европе главни су разлози пријаве, мада ЛШ има једну предност у односу на нека друга такмичења.

- ФИБА покрива трошкове судија и скоро све трошкове путовања. За наступ у групној фази добили бисмо око 50.000 евра, што би било сасвим довољно да покријемо већину издатака, а можда би само делић остао непокривен мада бисмо то лако могли да компензујемо па је то један од разлога зашто желимо да се опробамо у ЛШ. На пример, да смо имали понуду Еврокупа, не бисмо могли да играмо, јер од њих не бисмо добили ни пола средстава као од ФИБА - нагласио је Радивојевић.

Формирање јаког тима

Нови изазов за клуб који је прве кораке у Европи направио почетком овог вијека подразумијева и формирање јаког тима.

- Евидентно је да ћемо морати склопити јаку екипу за све изазове који нас очекују. Добро је што имамо довољно времена да појачамо ростер и размишљамо о томе. Скоро све сезоне су завршене и јасно је да ће бити мало теже него раније. Играчи морају да схвате да неће моћи добити исте уговоре као раније - додао је Радивојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана