Вујошевић није кандидат за селектора

М. З.
Вујошевић није кандидат за селектора

Бањалука - Предсједник Кошаркашког савеза БиХ Александар Фулурија демантовао је писање појединих медија који су јуче пренијели информацију да је тренер Лиможа Душко Вујошевић кандидат за селектора мушке сениорске репрезентације.

- Одговорно тврдим да Вујошевић није међу кандидатима за селектора БиХ и да са њим није преговарано. Не знам само коме је у циљу да шири дезинформације. За нас су кандидати само она имена која је предложио Стручни савјет КС БиХ и са некима је већ разговарано. Већина ствари биће позната након састанка Управног одбора идућег четвртка - рекао је Фулурија.

За насљедника Дамира Мулаомеровића на клупи репрезентације у игри су тренер Игокее Драган Бајић, Каршијаке Ненад Марковић и АЕК-а Јуре Здовц као и Ади Бећирагић те Светислав Пешић који су без ангажмана. Један од приједлога чланова УО је да нови селектор буде изабран на период од четири године чиме би био направљен континуитет у раду. Прошли квалификациони циклус за Европско првенство које ће ове године бити одржано у Турској, Израелу, Шведској и Финској БиХ је завршила катастрофалним наступима. Мулаомеровићева чета играла је са Шведском и Русијом, али није прошла даље, док су несугласице у тиму обиљежиле те квалификације. Идући Евробаскет биће одржан тек за четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана