Врањеш најбољи фудбалер Српске

М. З.
Врањеш најбољи фудбалер Српске

БАЊАЛУКА - Најбољи фудбалер Републике Српске за 2019. годину је Стојан Врањеш, члан бањалучког Борца.

Награда "Велимир Сомболац" уручена му је на манифестацији Дан фудбала коју заједно организују Фудбалски савез Републике Српске и "Спортски журнал". Њега је једногласно избрао жири на челу са публицистом и новинаром Томом Марићем, а предност је добио у односу на Велибора Ђурића из Радника и Јову Лукића из Крупе. Награду "Срђан Качар" за перспективног игача добио је Владимир Брадоњић из Радника у конкуренцији Јована Бокића (Леотар) и Николе Турањанина (Борац, БЛ). Милораду Субићу из Дервенте припала је награда  "Илија Пантелић" за најбољег фудбалског радника. Другу годину заредом најбољи тренер долази из бањалучког Борца, а овај пут то је Бранислав Крунић којем је припала награда "Илија Миљуш". Он је био први испред Младена Жижовића (Радник/Зрињски) и Зорана Ћургуза (Жељезничар спорт тим). Признање за најбољег судију од ове године носи име "Ратко Крагуљ", а њу је добио Дражен Марић из Бијељине док су међу кандидатима били Јово Карић (Требиње) и Дамир Лазић (Брчко).

Златну плакету "Миљан Миљанић" добио је Фудбалски савез Србије за 100 година постојања као и прослављени српски тренер Велибор Бора Милутиновић. Награда за животно дјело "Доктор Милан Јелић" отишла је у руке Милорада О. Лалета из Источног Сарајева.

Специјалне награде, Златна плакета Фудбалског савеза Републике Српске отишле су у руке челних људи Црвене звезде, Партизана и Војводине Звездана Терзића, Милорада Вучелића и Војислава Гајића као и предсједника Рудар Приједора Дарка Милуновића те тренера из Сјеверне Македоније Зорана Смилеског.

Први пут додјељена је награда амбасадор фудбала коју је добио Младен Крстајић, признање за хуманитарни рад у фудбалу отишло је у руке Владе Ђајића, посебна захвалница градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу. За најбољу фудбалерку Републике Српске за 2019. изабрана је Софија Крајшумовић, чланица Радник Бумеранга из Бијељине док је Дејан Павловић из бањалучког Полицајца најбољи играч малог фудбала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана