Војислав Рађа, члан Управног одбора РС БиХ: Што прије ући у канцеларије Савеза

Синиша Котараш
Војислав Рађа, члан Управног одбора РС БиХ: Што прије ући у канцеларије Савеза

Добој - Дуго очекивана сједница Скупштине Рукометног савеза БиХ донијела је одређени помак, али далеко од тога да је ријешила нагомилане проблеме са којима се овај спорт суочавао посљедње двије године.

Један од новоименованих чланова Управног одбора РС БиХ Војислав Рађа тврди да је пред рукометним радницима велики посао који мора бити урађен у што краћем року како не би дошло до оног најгорег, да Европска рукометна федерација (ЕХФ) суспендује и клубове и репрезентацију из свих такмичења. У разговору за “Глас Српске” предсједник Рукометног клуба Слога и некадашњи селектор репрезентације БиХ појаснио је који су први кораци које сада већ нови челници РС БиХ морају да предузму.

- Првенствено је то примопредаја канцеларије, докумената и осталих ствари. Упоредо с тим мора се успоставити комуникација са ЕХФ-ом, као и што боља сарадња са клубовима и рукометним радницима у БиХ. Неопходно је и да се прегледа комплетна документација ради утврђивања стварног чињеничног стања. Морамо да поступимо по одлукама Скупштине из јуна 2017. године које кажу да се мора урадити комплетна ревизији и утврдити тачан дуг Савеза са свим задужењима, плаћањима и дуговањима - казао је Рађа.

То, према његовим ријечима, подразумијева да јавност мора знати шта и како се радило у Савезу у претходном периоду.

- Упоредо са свим овим пословима радимо на формирању два удружења. Једно ће бити задужено за организовање свих такмичења на нивоу БиХ, док ће друго имати задатак да обезбиједи услове за функционисање свих репрезентативних селекција БиХ и све мора бити готово до 22. септембра како би првенство могло да започне онда када је и предвиђено - категоричан је Рађа, уз констатацију како нова сезона вјероватно не би ни започела да није формиран нови Управни одбор и Савез напокон почео да ради.

Опструкције Хаирлаховићеве

Рађа тврди да је комисија за примопредају већ формирана, али да Амир Захировић и Лејла Хаирлаховић још не желе да предају печате и шифре рачунара.

- Комуникација са ЕХФ-ом се обавља искључиво са званичних и-мејл адреса, а то тренутно нисмо у могућности да урадимо. Лејла Хаирлаховић је блокирала рачунаре, које не можемо да користимо, и не жели да изврши примопредају. У суштини, и не знам ко је та жена која је на конкурсу изабрана за генералног секретара Савеза, али никада није засновала радни однос. Статут РС БиХ не познаје појам волонтера, тако да  сада имамо проблем - појаснио је Рађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана