Владо Јагодић, тренер Борца: Звезда отворила очи пред старт првенства

Дарко Пашагић
Владо Јагодић, тренер Борца: Звезда отворила очи пред старт првенства

СТАРА ПАЗОВА - Шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић јасно је ставио до знања својим играчима да је незадовољан оним што су приказали на терену против Црвене звезде (0:3) у генералној проби пред почетак Премијер лиге, а ово је био први неуспјех у припремном периоду.

 

Београђани су до високог тријумфа дошли погоцима Срђана Спиридоновића у првом те Вељка Николића и Андрије Радуловића у другом полувремену.

- Ово нам је добра опомена у право вријеме. Оно што у овом тренутку могу рећи, без неке детаљније анализе, јесте да нисмо одиграли како смо се договарали и зато кажем да је боље што се сад десило. Поготово сам љут због трећег гола, који је примљен у самом финишу. Лакше бих поднио пораз да се није десио трећи погодак. Борац може да изгуби утакмицу, али са једним голом разлике било са ким да игра - рекао је Јагодић.

По његовим ријечима све договорено у свлачионици прије сусрета пало је у воду већ послије десетак минута игре.

- Само у отварању утакмице били смо досљедни у ономе што смо се договорили. Тактика је била да високо изађемо на Звезду, да не дозволимо да дођу у нашу трећину па играју кратки пас, што раде веома добро. Нажалост то је функционисало само десетак минута. Чим смо примили гол, гдје су нам се практично “ушетали”, тактике као да је нестало. Истина је да смо играли против Звезде, али сам ипак очекивао више и мислим да нам је ова утакмица отворила очи у много детаља. Добро је што имамо још неколико дана до суботње првенствене премијере да те недостатке исправимо - наставио је Јагодић.

Он је истакао да овај пораз није реалност Борца послије пет побједа и једног ремија у претходним контролним утакмицама.

- Показали смо прије ове утакмице у јаким мечевима да имамо квалитет, али мислим да су на “Маракани” поједини фудбалери играло “приватну” утакмицу. То не могу да дозволим. Није срамота изгубити од “црвено-бијелих”, али не на овакав начин. Звезда је сигурно квалитетнија од нас, а овај сусрет је био идеална прилика да и ми покажемо колико вриједимо, али то очигледно нисмо урадили. Ово нам је био завршни тест за оно што нам слиједи у Европи, док су сусрети са Чукаричким и Рудар Приједором били генералне провјере пред првенство - додао је Јагодић.

Уговор са м:телом

У трофејној сали на Градском стадиону данас у десет часова биће потписан уговор између Фудбалског клуба Борац и компаније м:тел, која ће у наредној сезони бити генерални спонзор бањалучког премијерлигаша. Уговор ће потписати генерални директор ове компаније Марко Лопичић и предсједник “црвено-плавих” Вицо Зељковић. Прије неколико дана м:тел је потписао уговор о спонзорству са ФС БиХ и биће генерални спонзор Премијер лиге. Током дана требало би да буде потписана и сарадња компаније м:тел и Фудбалског савеза Републике Српске и тако би “кућа фудбала” први пут у историји имала спонзора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана