Владо Јагодић, тренер Борца, послије гостујућег пораза од Зрињског: Почастили смо их поготком

Синиша Котараш
Владо Јагодић, тренер Борца, послије гостујућег пораза од Зрињског: Почастили смо их поготком

МОСТАР - Фудбалери бањалучког Борца ни у свом 15. покушају нису успјели да забиљеже прву побједу на гостовању код Зрињског, па стадион “Под Бијелим бријегом” све више поприма обрисе неосвојиве тврђаве.

 

Кардинално отварање и катастрофалних 30 минута игре били су довољни да “племићи” ни криви ни дужни дођу до два гола предности, па ни каснији погодак Јове Лукића није донио ништа више осим ублажавања пораза. Према ријечима тренера Бањалучана Владе Јагодића, његова замисао није била да се препусти иницијатива ривалу или чак игра и нека врста бункера, али је сплет околности допринио да то тако изгледа.

- Жељели смо да поновимо игру из утакмице са Жељезничаром и имали смо само једну промјену у односу на тај меч. Умјесто болесног капитена Стојана Врањеша заиграо је Даглас Круз, са јасном жељом да покушамо исконтролисати њиховог најопаснијег играча Немању Билбију у нашој трећини терена. Нисмо жељели да им баш толико препустимо иницијативу, а десило се да до првог гола фактички и не будемо у посједу лопте. Реално, Зрињски је био потпуно безопасан, али смо их почастили водећим голом, што се, нажалост, нама хоће десити, а убрзо им је свиран и пенал - прокоментарисао је Јагодић отварање утакмице.

Прва права акција Борца виђена је у 40. минуту када је Лукић, након сјајног центаршута Горана Закарића, погодио мрежу домаћина.

- Нама је и био план да чекамо такве ситуације и тај погодак нас је вратио у игру. Мислим да је од тада па до краја меч био равноправан. Међутим, у силној жељи да дођемо до изједначења били смо помало и брзоплети - рекао је Јагодић.

Стекао се и утисак да је несигурни судија Харис Каљанац из Сарајева у наставку сусрета имао потпуно различит критеријум, о чему најбоље говори податак да и поред великог броја контаката у и око шеснаестерца Зрињског ни у једном случају за њега није било прекршаја у корист Бањалучана.

Осим пораза, Борац је имао и пех да се на отварању другог полувремена повриједи Алмедин Зиљкић, којем је прва помоћ пружена у мостарској болници, гдје му је констатован лакши потрес мозга, а сломио је један зуб. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана