Владо Јагодић, Тренер Борца: Коштао нас лош улазак у друго полувријеме

Дарко Пашагић
Владо Јагодић, Тренер Борца: Коштао нас лош улазак у друго полувријеме

БАЊАЛУКА - Рана измјена Јове Лукића због повреде и лош улазак у друго полувријеме сусрета разлог су пораза Борца на “Грбавици”, сматра шеф стручног штаба Владо Јагодић.

Бањалучани су послије двије стартне побједе у трећем колу м:тел Премијер лиге изгубили од Жељезничара са 1:2 и тако остали без лидерске позиције.

- Послије старта противничког играча Лукић је осјетио бол у кољену и морали смо да га замијенимо већ у 35. минуту, а до тада је све ишло како смо планирали. Уз све то, упозоравао сам играче да је Жељезничар најопаснији на отварању утакмице и уводним минутима другог полувремена. Први дио сусрета смо успјели да одолимо, али у наставку нисмо. На нашу срећу, брзо смо стигли до изједначења и чак имали прилику да дођемо до преокрета, али умјесто тога примили смо јефтин гол као на малом фудбалу. Једноставно, код другог гола Сарајлија није било агресивности код мојих играча у одбрани и Жељезничар је то зналачки казнио - нагласио је Јагодић.

Истакао је да је замисао прије сусрета била да играчи Борца буду што мање на својој половини терена.

- Два крилна нападача, Алмедин Зиљкић и Горан Закарић, те шпиц Лукић су у почетку добро излазили на противничку страну терена, али се касније изласком младог нападача све пореметило и морали смо да будемо кажњени - наставио је Јагодић.

Времена за дубље анализе нема, јер Борац већ у недјељу на Градском стадиону дочекује Зрињски.

- Против Мостараца нам “игра” само побједа, до које једноставно морамо доћи. Зрињски има добру екипу, али је утисак да се још траже. Истина, већина играча је већ наступала заједно, али одавно нису били на окупу и треба времена да се уиграју. Наш терен и чињеница да Мостарци још нису довољно уиграни могли би да пресуде овај дуел - додао је Јагодић.

За меч са Мостарцима у комбинацији сигурно неће бити голмана Младена Кукрике, који је још увијек суспендован, док повријеђени Александар Субић интензивно тренира и до петка ће се знати да ли ће конкурисати за утакмицу. 

Са Сутјеском од 16.30

Већ је познато да ће сусрет првог кола квалификација између Борца и Сутјеске бити одигран 27. августа на Градском стадиону у непопуларном термину од 16.30 часова.

- Није нам баш јасна сатница, али морамо јој се повиновати. Надам се да неће бити паклене врућине, јер ће у противном бити јако тешко играти - нагласио је тренер Борца Владо Јагодић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана