Владо Јагодић, нови тренер Радника: Опстанак неће доћи у питање

Г.С.
Владо Јагодић, нови тренер Радника: Опстанак неће доћи у питање

БИЈЕЉИНА - Нови тренер фудбалера Радника Владо Јагодић тврди да Бијељинци имају квалитет неопходан за остварење примарног циља - опстанка у Премијер лиги БиХ.

Семберски састав се грчевито бори за опстанак, ствари нису ишле онако како су у клубу жељели, па су били принуђени да се окрену трећем тренеру ове сезоне.

Јагодић сједа на клупу у деликатном тренутку, екипа је само бод изнад зоне испадања, тако да ју у преосталих седам кола врло захтјеван задатак.

- Повјерење је битно, а ја сам то добио од људи из Радника. Још 21 бод је у игри, циљ је опстанак, али он за сада није близу. Договорили смо се да свако да све од себе у ових седам кола, а ако будемо радили сви заједно, можемо се изборити. Имамо квалитет и опстанак не би смио да дође у питање. Имам довољно искуства и очекујем да ћемо 30. маја имати ситуацију у којој је Радник изборио опстанак. Надам се и раније - рекао је на промоцији Јагодић, уз констатацију да ће на крају кампање разговарати о свом даљем ангажману у клубу, али да вјерује да ће остати на дуже стазе.

Искусни стручњак је додао да је добро што Радник сам одлучује о својој судбини, те да је потребно што прије почети са побједама.

- Имамо утакмице против директних ривала и треба што прије покушати доћи на побједничке стазе. Гледао сам све утакмице и сматрам да су играчи довољно спремни. Задовољство ми је што ми се пружила прилика да помогнем Раднику да остане у лиги. Ово је за мене изазов као да је борба за титулу. Дошао сам на дужи период, то ми је циљ. Не плашим се изазова и мислим да можемо заједничким снагама рећи да смо завршили посао.

Јагодић је додао и да неће правити неке радикалне промјене у саставу.

- Познајем довољно екипу. Немам потребе да правим резове, али већ у наредне три утакмице ћете моћи препознати одређене ствари које сам направио. Знам у шта сам ушао и не бих се упустио у све ово да нисам увјерен у опстанак. Сваки бод битан. Радник је показао да може бити добар и кући и на страни, а настојаћемо да буде још бољи - закључио је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана