Владо Драганић сабрао утиске по повратку из Братиславе: Сјајан осјећај играти против оних које сам гледао на ТВ

Душан Репија
Владо Драганић сабрао утиске по повратку из Братиславе: Сјајан осјећај играти против оних које сам гледао на ТВ

НЕВЕСИЊЕ - Рукометаш Борац м:тела Владо Драганић добио је неколико дана одмора по завршетку Европског првенства у рукомету, па има времена да сабере утиске с великог такмичења на којем се прилично добро представио широј јавности.

Игром случаја момак из Невесиња добио је прилику да дебитује у репрезентацији БиХ тек на великој смотри, а с друге стране су стајали Швеђани. Утисак је да је добро одрадио своје задатке, посебно што је од другог кола морао да своју природну позицију на лијевом крилу замијени десним крилом.

- Кући сам, одмарам. Тренер Мирко Микић дао нам је слободно до понедјељка јер Лука Перић, Марко Лукић и ја практично нисмо ни имали одмора - почео је Драганић причу за “Глас Српске”.

Довољно времена да премота у глави протеклих мјесец дана, јер је тада први пут стигао на окупљање репрезентације, а недуго потом и дебитовао на великој сцени. И то у 31. години.

- Велика ствар за мене. Сама чињеница да сам био на припремама и радио са свим тим момцима ми је много значила, а онда када сам отишао на првенство то је нешто сјајно. Група је била врло тешка, већина нас је играла против момака које смо до тада гледали само на телевизији. Иако резултати то можда нису испратили дали смо све од себе и мислим да у свим околностима нисмо ни могли пуно боље - каже Драганић.

А околности су биле све само не наклоњене Ивици Обрвану и момцима. Прво су их мучиле повреде током припрема, а вирус корона направио је проблеме пред пут у Словачку, а кулминација се десила након уводног меча са Швеђанима. Позитивне налазе добили су сви љеваци у тиму, па је импровизација била неминовна.

- Десио нам се најгори могући сценарио. Да је неко бирао најгоре да се деси то би изабрао. Криво ми је због лошег почетка меча са Чешком, касније смо се консолидовали, али је било касно. Против Шпаније смо одиграли убједљиво најбољу утакмицу, штета што нисмо тако одиграли прве двије и што нисмо издржали до краја против њих - нагласио је Драганић.

Каријеру је почео у родном Невесињу, затим наступао за Леотар и Дервенту, а већ другу сезону је члан Борца.

- Када погледам да сам играо против једног од најбољих на свијету на мојој позицији Хампуса Ванеа, па Ђоана Канељаса, а са друге стране да сам дијелио свлачионицу с браћом Бурић, Николом Прцеом, Мирсадом Терзићем, Владимиром Врањешом, као и на чињеницу одакле сам кренуо, не могу да будем незадовољан. Хвала мојој Херцеговини у којој сам почео и свим тренерима. Сигуран сам да бисмо били много конкурентнији да имамо услове бар у пола једнаке какве имају тимови и репрезентације са запада. Имам наравно још много мотива, први је да с Борцем наставим гдје смо стали, а ко зна можда се отвори и нека прилика да се окушам у иностранству. Раније сам маштао о томе, као и репрезентацији и онда када су амбиције већ спласнуле десило се ово. Порука је да се у спорту никада ништа не може предвидјети - закључио је Драганић.

Врањеш се опростио

Послије пуних 12 година играња за БиХ Владимир Врањеш одлучио је да стави тачку на репрезентативну каријеру. Сјајни пивот Мешков Бреста објавио је емотивно писмо на “Фејсбук” страници.

- Драги навијачи, љубитељи рукомета, дошло је вријеме да се опростим. Ова одлука нема никакву позадину, нити је плод неког сукоба. За ових 12 година стекао сам многа пријатељства, како међу играчима, тренерима, тако и међу навијачима. Поносан сам што сам с репрезентацијом изборио пласман на три велика такмичења и што сам био дио прве генерације која је изборила пласман у Катар 2015. године - написао Врањеш између осталог и захвалио свим селекторима с којима је сарађивао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана