Владимир Врањеш, рукометни репрезентативац БиХ, за “Глас Српске”: Губили смо због својих грешака

Синиша Котараш
Владимир Врањеш, рукометни репрезентативац БиХ, за “Глас Српске”: Губили смо због својих грешака

БАЊАЛУКА - Стандардни репрезентативац БиХ, корпулентни кружни нападач мађарске Татабање Владимир Врањеш, истакао је да су он и његови саиграчи дали све од себе да на Европском првенству остваре што бољи резултат, те да је, и поред сва три пораза у групи, задовољан издањем селекције.

Према његовим ријечима, репрезентација се није осрамотила и била је адекватан ривал свим противницима. Уз то, стечено је додатно искуство, па ће БиХ са много више оптимизма и самопоуздања дочекати квалификације за идућа велика такмичења.

- Имали смо “групу смрти” у Трондхајму, што се најбоље види по томе да је једна Француска већ након првог круга морала да спакује кофере и оде кући. Нисмо се обрукали јер смо у сва три меча дуго били у игри и да смо до краја испоштовали игру, вјерујем да би било боље. Ипак, највише нам значи ово ново искуство, неопходно да би и БиХ постала стални учесник великих такмичења - тврди Врањеш.

Некадашњи првотимац Борца истиче да је БиХ пропустила велику прилику да оствари и бољи резултат, односно освоји бар бод или два.

- Вјеровао сам да можемо до неког позитивног резултата, али смо доживјели сва три пораза, првенствено својим грешкама. На отварању против Норвешке потпуно смо забрљали у првом полувремену и послије нисмо могли да се вратимо. Против Француза полувријеме је било заиста одлично, док смо против Португалије педесетак минута били у егалу, а онда смо, првенствено лошом игром “седам на шест”, дозволили да оду на недостижну предност. Свима смо правили проблем када смо играли “6 на 6” и мислим да смо то и одиграли најбоље - казао је Врањеш.

Иако је играо на Свјетском првенству, наступао у Шпанији, а већ седам година борави у Мађарској, те одиграо много великих утакмица... казао је да ће боравак у Трондхајму бити нешто што ће дефинитивно запамтити.

- Био је то један заиста велики доживљај јер је ових седам дана цијели Трондхајм живио за рукомет. Тамо су одигране двије групе, на окупу је било осам репрезентација, огроман број свјетски познатих имена, безброј навијача свих селекција и за све то вријеме није забиљежен ниједан инцидент, па ни онај најмањи. Сусрео сам се са доста пријатеља и познаника и носим заиста сјајне утиске из Норвешке - истакао је Врањеш.

Уговор са Татабањом истиче му овог љета, а сада већ искусни пивот каже да је могуће да ће промијенити средину.

- Нећу ништа унапријед да причам, сачекаћу љето па онда видјети шта и како. Већ сада имам доста понуда, ту је и Татабања, али мислим да је након седам година играња у Мађарској дошло вријеме за неки нови изазов. Али, о свему томе када дође вријеме - остао је Врањеш недоречен.
 

Сјајни Мађари

Као првотимац Татабање Врањеш је са великим интересовањем пратио развој ситуације у групи Е, у Малмеу, гдје је репрезентација Мађарске направила велико изненађење елиминацијом олимпијског и свјетског првака Данске.

- Мађари су одлично одиграли, првенствено одбрану, а потом и у нападу. Наметнули су свим ривалима своју игру, која никоме није одговарала и они су, по мом мишљењу, најпријатније изненађење првенства. Уосталом, четири рукометаша долазе из Татабање, још више је оних са којима сам некада играо и зато сам и навијао за Мађарску - открио је Врањеш.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана