Владимир Волков: Помоћи ћу највећем српском клубу са ове стране Дрине

Дарко Пашагић
Владимир Волков: Помоћи ћу највећем српском клубу са ове стране Дрине

Бањалука - Ново појачање Борца Владимир Волков, који је са премијерлигашем са Градског стадиона потписао уговор до краја сезоне, вјерује да Бањалучани могу много ове сезоне, али и да ће учинити све да свом новом клубу на најбољи начин помогне у остварењу планираних циљева.

Овај 33-годишњи лијеви бек у редове “црвено-плавих” дошао је као слободан играч, а до љета је био члан београдског Рада са којим је раскинуо сарадњу.

- До реализације сарадње са Борцем дошло је преко заједничких пријатеља и вјерујем да ће бити на обострано задовољство. После растанка са Радом планирао сам да останем у Београду, односно да играм негде у Србији, али након позива из Бањалуке дошао сам да помогнем највећем српском клубу са ове стране Дрине - рекао је Волков за “Глас Српске”.

Биће му ово први пут у каријери да своје фудбалско умијеће покаже у Премијер лиги БиХ.

- Знам да је Премијер лига БиХ прилично захтјевна, да у њој игра доста играча са којима сам раније имао прилику да играм, доста фудбалера познајем, тако да са те стране не би требало да буде проблема. Оно што ми је далеко важније да помогнем Борцу у остварењу циљева, који су ове сезоне прилично високи. Надам се да ће тако бити и да ћемо успети да остваримо зацртано - наставио је Волков.

Током љетне паузе био је без клуба.

- Нисам одрадио класичне припреме, али сам самоиницијативно тренирао. Зато верујем да ћу за прве утакмице бити веома брзо спреман, можда и за десетак дана. А, онда ћу да чекам своју шансу да и у дресу Борца покажем шта знам - самоувјерен је Волков.

Иза себе има дугу и богату каријеру.

- Као млад играч отишао сам из БСК-а из Борче у Портимоненше. После шест месеци у Португалији вратио сам се у БСК, а потом отишао у ОФК Београд, да би потом две и по сезоне играо за молдавски Шериф из Тираспоља са којим са освојио два првенства и два купа. Потом сам дошао у Партизан, где сам остао четири године и за то време освојио три титуле. Затим сам играо за белгијски Мехелен, на позајмици у Леху из Позњања, потом у Радничком из Ниша, Раду, кипарском Ермису и поново у Раду - рекао је Волков.

Један је ријетких фудбалера на свијету, који се може похвалити да је наступао за двије националне селекције.

- Добре игре у Партизану биле су разлог да добијем позив за репрезентацију Србије за коју сам 15. новембра 2011. године убележио једини наступ против Хондураса. После само шест месеци и десет дана дебитовао сам за селекцију Црне Горе у пријатељском мечу против Белгије и за “ђетиће” сам уписао 17 наступа - додао је фудбалер рођен у Нишу.

Реми са Војводином

Борац и Војводина играли су неријешено, 1:1 у хуманитарној утакмици од које је сав приход ишао за набавку ортопедских колица малој Сари Вујиновић, која болује од церебралне парализе и епилепсије.

По кишовитом времену меч је посматрало близу 3.000 гледалаца, а домаћин је до предности дошао у 63. минуту када је мрежу Новосађана затресао Демир Јакуповић. Изабраници Ненада Лалатовића изједначили су у 86. минуту голом Николе Дринчића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана