Владимир Шараба, члан управе Славије из Источног Сарајева: Спремамо се као да ћемо играти у вишем рангу

Милан Зубовић
Владимир Шараба, члан управе Славије из Источног Сарајева: Спремамо се као да ћемо играти у вишем рангу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Руководство Кошаркашког клуба Славија има велику жељу да идуће сезоне заигра у Лиги БиХ, што би представљало повратак након 11 година.

Екипа из Источног Сарајева поднијела је захтјев Кошаркашком савезу БиХ да је уврсти међу учеснике највишег ранга такмичења јер је неколико клубова најавило одустајање па би онда она попунила мјесто неког умјесто њих. Свој захтјев за наступ у елити заснивају на чињеници да су прошле сезоне били вицешампиони Републике Српске те да су имали добро попуњену дворану на свим утакмицама. Такође, могла би да замијени Братунац који је одустао од наступа па би један клуб из Српске замијенио други.

- Тренирамо као да ћемо се такмичити у Лиги БиХ и тако смо формирали екипу током љета. Да ли ћемо бити чланови највишег ранга, не зависи од нас, већ од одлуке Управног одбора КС БиХ. Шта ће бити даље, не знам, надамо се најбољем. Чекамо сједницу Скупштине савеза па је ситуација веома компликована јер је више политике него спорта. Уколико не бисмо играли у Лиги БиХ, такмичили бисмо се у Првој лиги Републике Српске, јуришали на титулу и онда се идуће године вратили у највиши ранг - рекао је члан управе клуба Владимир Шараба.

Поред Славије, кандидатуру за улазак у највиши ранг поднијела је и Босна Ројал која је прошле сезоне испала из лиге. На основу прошлосезонског пласмана сада би требало да играју Борац, Леотар, Младост, Радник, Братунац, Широки, Спарс, Промо, Слобода и Посушје. Братунац неће играти јер је распустио екипу, а од наступа у елитном рангу одустали су шампиони система А и Херцег-Босне, Студент из Тузле, односно Груде.

За то вријеме Кошаркашки савез РС обавио је жријеб такмичарских бројева за нову сезону Прве лиге, а Славија је међу њима. Уколико би екипа из Источног Сарајева заиграла у вишем рангу, њено мјесто попунио би један од два заинтересована друголигаша Српске.

Утакмице првог кола требало би да буде одигране 15. и 16. октобра, а у њима се састају Студент-Игокеа - Славија 1996, Рогатица - Дервента, Академија БМП - Варда ХЕ, Слобода 73 - Соколац, Олимп - Сутјеска, Приједор-Спартак - Дрина-Принцип. Комесар такмичења је Миодраг Ивановић.

Скупштина

Сједница Скупштине КС БиХ требало је да буде одржана 1. октобра, али је пролонгирана за 15. октобар. На њој би требало да буде изабран нови управни одбор као и остала радна тијела којима је истекао мандат. Нови сазив Скупштине поново ће бројати 30 делегата, по десет из КС Републике Српске, КС Херцег-Босне и КС система А који ће именовати нове чланове УО којег чине по три Србина, Хрвата и Бошњака. Ко ће бити представници УО из Републике Српске, биће познато пред саму скупштину, а у садашњем сазиву то су били Борис Спасојевић, Синиша Ковачевић и Дана Муминовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана