Владимир Јовановић разочаран послије неуспјеха против Сплита: Направили смо себи још тежу ситуацију

Г.С.
Владимир Јовановић разочаран послије неуспјеха против Сплита: Направили смо себи још тежу ситуацију

ЛАКТАШИ - Упаљени су сви аларми у Лакташима након што је Игокеа везала седми пораз у АБА лиги.

Посљедњи је уписан на домаћем терену у 17. колу од Сплита резултатом 88:92. Игокеа је водила током скоро цијелог сусрета, у 36. минуту имала предност од седам поена (88:81), али до краја није поентирала, а при томе су гости везали 11 поена и дошли до битног тријумфа.

Ни ангажман новог тренера Владимира Јовановића није прекинуо црни низ. Јовановићу је ово био други пораз на клупи, први на домаћем терену. Томе су највише допринијеле изгубљене лопте као и мањак енергије у одбрани јер су примили чак 92 поена од екипе која се бори за опстанак.

- Честитам Сплиту на заслуженој победи. Осим пораза, није добро и то што показујемо губитнички менталитет те имамо недовољно самопоуздања, чак и кад имамо лагодно вођство. То се видело и понавља нам се из утакмице у утакмицу. Несигурност и притисак да се дође до победе, утицали су на то да одиграмо лоше у одбрани и без концентрације у нападу. Да не пронађемо решење, иако је већина њихових играча имали четири личне грешке. Једноставно, нисмо заслужили да победимо јер смо на домаћем терену имали 17 изгубљених лопти, против екипе која је играла са седам-осам играча и која није била превише агресивна. Рекли смо у припреми шта може бити опасност и на шта морамо обратити пажњу, али нисмо имали концентрације да урадимо то како треба - рекао је Јовановић.

Игокеа има пет побједа и 11 пораза па је из мирне зоне, односно борбе за што бољу позицију у плеј-офу, дошла у ситуацију да се бори за опстанак. Сада је чекају четири везана гостовања, прво у Београду код Црвене звезде. Биће то први Јовановићев меч против екипе коју је водио на почетку ове сезоне.

- На крају смо, и поред тога што смо водили током већег дела меча и што је са једним паметним нападом и одбраном требало да победимо, дошли смо у ситуацију да изгубимо још један меч код куће. Направили смо себи још тежу ситуацију, јер имамо тежак распоред и немамо право губити утакмице код куће. Треба да анализирамо ово и у најкраћем року реагујемо на сва дешавања и да неке ствари крену да се мењају из корена. Имамо три утакмице у седам дана и све у гостима. Нека реакција нам је потребна - казао је Јовановић.

У његов тим вратио се опорављени Коста Кондић док је у саставу био и новопридошли Огњен Станковић, али није добио прилику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана