Винко Мариновић више није тренер ФК Сарајево

Г.С.
Винко Мариновић више није тренер ФК Сарајево

САРАЈЕВО - Након вишечасовне сједнице Управног одбора ФК Сарајево, клуб с Кошева је договорио споразумни раскид уговора са шефом стручног штаба Винком Мариновићем, потврђено је за klix.ba.

У питању је споразумни раскид уговора, а још увијек није познато ко ће наслиједити искусног стручњака на клупи Бордо тима.

Како сазнајемо, Мариновић је био веома коректан и свјестан тешке ситуације и велике кризе, пристао је на договор који је прихватљив за обје стране.

Осим њега, екипу је напустио и његов помоћник Данимир Милкановић.

Сарајево игра очајно у другом дијелу сезоне и серијом лоших резултата истопили су предност на табели и уједно изгубили прво мјесто од Борца, који је тренутно највећи фаворит за освајање титуле првака, а након што је недавно Емир Хаџић “платио цех” лоших резултата, Управа клуба одлучила је уручити отказ и Мариновићу.

Мариновић је на клупу Сарајева стигао крајем децембра 2019. године и укупно је на 40 утакмица предводио тим с Кошева у свим такмичењима.

Остварио је скор од 25 побједа, 10 ремија и пет пораза уз гол-разлику 74:32. Освојио је и шампионску титулу прошле сезоне која није одиграна до краја због пандемије коронавируса.

Сарајево у наредном мечу игра против Младости у Добоју код Какња, а до краја сезоне очекују их дуели против Радника и Олимпика те финале Купа БиХ против Борца у Зеници, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана