Вицо Зељковић, први човјек Борца: Ријешићемо дугове до краја године

Синиша Котараш
Вицо Зељковић, први човјек Борца: Ријешићемо дугове до краја године

Бањалука - Предсједник ФК Борац Вицо Зељковић нагласио је у разговору за “Глас Српске” како је велика част, али и обавеза, бити на челу таквог клуба, без обзира на све недаће и проблеме.

Он је и претходне двије године био један од људи који у најужем руководству, да би прије петнаестак дана и званично изабран за првог човјека. Сматра да је и до сада урађен велики посао како би се Борац стабилизовао.

- У протекле двије године све што смо урадили било је усмјерено на то да Борац преживи, да опстане и да се не угаси, те да се избјегну приче о којекаквим стечајевима и фузијама. И успјели смо, иако то није нешто са чим би се требало хвалити и поносити - истакао је Зељковић.

Према његовим ријечима, урађене су и неке дугорочно добре ствари, попут помоћног терена, а враћено је и доста старих дугова.

- Нажалост, направили смо и неке нове дугове јер смо морали да рјешавамо те дугове из прошлости, па сада имамо одређене “репове” из претходне сезоне. Прошла сезона је “закрпљена” тек толико да бисмо преживјели, ми смо и даље на апаратима, а сада треба да подвучемо црту и видимо шта и како даље. Јер, колико год то било болно, не смијемо више да гурамо проблеме под тепих - категоричан је први човјек Борца.

Оно што је, свакако, највећи резултат, јесте коначно разрјешење дугогодишњег проблема око дуга према ФК “Џаја”.

- Можда не звучи популистички али наш највећи успјех је то што смо напокон ријешили тај проблем. Па, ако смо и морали да то да платимо неиграњем Премијер лиге ове године, онда нека је тако испало. Наравно, није то добро и није то нико желио, али Борцу више не виси мач изнад главе! И поред неспремности друге стране да се постигне договор, све је завршено вансудским поравнањем и нотарским обрадама, тако да је Борац сада законски заштићен - каже Зељковић.

Нова управа које је недавно, са њим на челу, преузела руковођење Борцем, не жели да ту стане и поново нагомила дугове.

- Рекао сам већ, имамо неких нових дугова и наш план је да већину тога ријешимо до краја ове седмице, а остатак у наредним данима, како бисмо у сезону ушли чисти, те да уочи почетка Прве лиге подијелимо јулске плате - открио је Зељковић.

План је и да се до краја године очисте и сва преостала дуговања.

- Морамо да нађемо начин да пронађемо 1,4 милиона марака. Струју и воду већ рјешавамо кроз медијације и уговоре, док порез још стоји. То ће се системски рјешавати наредне године, да ли кроз нови Закон о спорту и на неки други начин - нагласио је.

Открио је и амбиције за предстојећу сезону.

- Не желим да стручном штабу и играчима товарим додатни терет на леђа, али мислим да је свима јасно да Борац мора да буде први и да се одмах врати у Премијер лигу БиХ - подвукао је Зељковић.

Ако је план да се Борац експресно врати у Премијер лигу, а потом и да се тражи лиценца за Европу, онда се мора порадити и на проблему источне трибине и семафора.

  • Источна трибина је била затворено искључиво због безбједносних разлога, због рушења ограде. У истом невремену страдао је и семафор и наш план је да до почетка првенства Прве лиге РС поправимо ту срушену ограду и омогућимо публици да утакмице гледа са источне трибине. До тада ћемо и семафор вратити у функцију. Уз то, настојаћемо да окречимо западну трибину како би се вратио онај стари сјај. Желимо у овом мандату да направимо још један помоћни терен и балон, како бисмо ријешили све проблеме са инфраструктуром омладинске школе, те повећали капацитет њиховог рада - закључио је Зељковић. 

Преговори са навијачима

Оно што је протеклог прољећа било упечатљиво, јесте изостанак подршке оних најватренијих навијача. Зељковић тврди да је управа у контакту са њима и да се нада разрјешењу проблема.

- Навијачи се веома битан сегмент у сваком клубу, па тако и Борцу. Дошло је до одређених проблема крајем прошле године и увелико радимо на томе, покушавамо да ријешимо тај проблем. Оно што могу да кажем, то је да настојимо да нађемо компромис. Имамо одређене контакте, разговарамо и покушаћемо да изгладимо све те неспоразуме - тврди Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана