Вицо Зељковић, предсједник Борца: Са Крстајићем желимо радити на дуже стазе

Милан Зубовић
Вицо Зељковић, предсједник Борца: Са Крстајићем желимо радити на дуже стазе

ЗЛАТИБОР - Предсједника Фудбалског клуба Борац Вицу Зељковића радује заинтересованост бившег српског репрезентативца и селектора Младена Крстајића да га замијени на тој функцији.

Ипак, Зељковић је рекао да се ради о веома комплексној теми и да Крстајић још дефинитивно није одлучио хоће ли преузети функцију, јер је тражио одређено вријеме да размисли о понуди, а све ће дефинитивно бити познато 6. августа, за када је заказана Скупштина клуба.

- Има много ствари које би требало да се споје у цјелину, јер Крстајић има тренерске амбиције, па не бих желио да правимо нешто краткорочно. Све опције ћемо размотрити, па ћемо видјети у којем ћемо смјеру ићи. Добро је бити окружен људима који су направили нешто у фудбалу, имају план и визију како би требало да радимо даље. За све навијаче Борца најбитније је да је клуб порастао и да има поштовање других. Имамо шансу да у будућности направимо већу причу него што је Борац икада урадио - изјавио је Зељковић.

Према његовим ријечима, клуб је постављен на добрим темељима и сада би требало да буде подигнут на виши ниво.

- Другачије не може да буде и Борац дугорочно мора да буде члан групне фазе Лиге Европе. Клуб смо велике традиције, мада за нешто више треба и више капитала. Такође, посвећени смо и раду на инфраструктури, па наредне године планирамо замјену траве, као и постављање гријача испод ње, уређивање источне трибине, те изградњу још једног терена за тренинг. Борац има стабилну окосницу тима и у прелазном року то треба надограђивати. Европски Борац некада је била флоскула којој су се подсмијавали, али то сада није тако и клуб се неће срушити као кула од карата када доживи неки пораз на европској сцени - истакао је Зељковић.

Додао је да “црвено-плавима” треба времена да пређу на виши ниво:

- Битно је да нас не оптерећују дугови из прошлости, које смо свели на минимум и они не угрожавају текућу ликвидност. Очекујем да у што скоријем времену потпишемо уговор са генералним спонзором, што показује стабилност клуба. Када завршимо причу са генералним спонзором, стићи ће одређени приходи од наступа у Европи и приходи од трансфера.

Предсједник је истакао да Борац до сада није био у позицији да ради трансфере јер је играо Прву лигу Републике Српске.

- Зато данас имамо седам-осам перспективних играча који су настајали у болним временима у нашем погону. Имамо плејаду младих фудбалера и подизаћемо начин рада у омладинској школи, због чега је и дошао Игор Јанковић, тако да нам је у плану нека врста академије - казао је Зељковић.

Похвалио је рад младог нападача Јове Лукића, који је стигао у екипу пред почетак припрема.

- Направили смо добар посао са Лукићем, који је показао квалитет. Истина, још није дао гол, што му је примарни задатак, али ако настави овако, голови ће доћи. Већ сада много значи за тим. Он игра на шкакљивој позицији, гдје смо били јако незадовољни Срђаном Вујаклијом, па су многи очекивали да доведемо неко провјерено име, али то не мора да буде гаранција успјеха, што је показао Вујаклија. Лукић ће бити добар дугорочни посао - закључио је Зељковић.

Галић прецртан

Десни бек Марин Галић враћен је у Бањалуку и са њим ће бити раскинут уговор јер је нарушио клупску дисциплину.

- Није ми драго што се то десило и Марину желим све најбоље у наставку каријере. Постоје правила и кодекс понашања која није поштовао, па је дошло до разлаза. Клуб је реаговао ефикасно и он је већ у Бањалуци. Са нама има уговор до краја године, па ће тај дио посла завршити са директором. Завршио је са Борцем и желим му све најбоље у наставку каријере. Волио бих да се пронађе у неком клубу онако као он мисли да треба - казао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана