Велики успјех наших бораца у џијуџицу – Свјетска бронза за клуб Славија

ГС
Џијуџицу клуб Славија из Источног Сарајева
Foto: Mozzart | Џијуџицу клуб Славија из Источног Сарајева

За остваривање највећих спортских успјеха потребни су таленат, вриједно тренирање, али и финансијска средства. Најбољи доказ да квалитетни и посвећени спортисти могу до свјетских одличја, уз адекватну подршку, је џијуџицу клуб Славија из Источног Сарајева. И раније су наступали на великим такмичењима, али су са недавно завршеног Свјетског првенства у Абу Дабију, уз донацију Mozzarta, освојили прву свјетску медаљу.

Њихов јуниор и репрезентативац Српске, Лазар Матић окитио се бронзом, због чега су сви у клубу пресрећни.

-Ми смо изузетно задовољни и захвални компанији Mozzart на подршци која нам је много значила и која је дио наше свјетске медаље. И прије смо имали добре наступе на Свјетском првенству, али нисмо имали довољно финансија. Уз помоћ Mozzartа успјели смо да остваримо велики циљ и да донесемо прву медаљу за клуб од оснивања - каже Данијел Блажић, спортски директор Jiu Jitsu клуба Славија, Источно Сарајево.

Блажић се послије четири године паузе вратио на татами и на Свјетском првенству у Абу Дабију остварио најбољи резултат којег је икада направио неки сениор из БиХ, освојивши седмо мјесто. Давор Бујак, јуниор Славије који је актуелни првак Европе, такође је био седмопласирани у Абу Дабију.

Чињеница да је Славија расадник талента и не чуди јер већ 13 година посвећено раде са младим талентима. Имају око 100 чланова у селекцијама од пионира до сениора. Прије два мјесеца освојили су злато на Европском првенству у Франкфурту, а прије двије године имали су кадетског првака и јуниорског вицепрвака Европе на Криту.

Од оснивања клуб има буџетску подршку општине Источно Ново Сарајево, а сви редовно плаћају чланарине што им омогућава одлазак на путовања и припреме, те набавку опреме. Ипак, за одлазак на највећа такмичења потребан им је додатни новац, због чега су посебно захвални Mozzartu.

-Вјеровали смо у ове момке када смо одлучили да им пружимо подршку. Њихови претходни резултати и посвећеност били су додатни аргумети да их подржимо у жељи да наступе на Свјетском првенству у Абу Дабију. Освојена бронза је у потпуности оправдала повјерење које смо им указали - каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа.

А чланови Славије планирају да наставе путем успјеха и у будућности. Амбиција им је да идуће године учествују на највећим такмичењима. У њиховом календару већ су Балканско првенство у Бањалуци, Европско у Санкт Петерсбургу, те поново Свјетско у Абу Дабију, као и бројни регионални турнири, а без медаља се, кажу, не враћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана