Велики подстицај за мали фудбал: Нови Mozzart дресови за КМФ Јошавка

ГС
Foto: Уступљена фотографија

Клуб малог фудбала Јошавка из околине Челинца већ 11. годину окупља ентузијасте које спаја љубав према футсалу и родном крају. Буџет им је скроман, па су сви чланови екипе волонтерски ангажовани. Међутим, то их није спријечило да остваре добре резултате. Како би тако наставили и у будућности, компанија Mozzart их је обрадовала у акцији „Нови дресови за нове шампионе“.

-Пуно нам значе двије нове гарнитуре дресова. Да нисмо добили овај поклон, не бисмо могли да их самостално приуштимо из нашег скромног буџета, па би морали да играмо у старој опреми. Момци су одушевљени, хвала Моззарту на подршци- каже Синиша Бранковић, тренер КМФ Јошавка, Челинац.  

Клуб броји око 35 чланова. На такмичења одлазе са сениорским саставом, док млађи играчи уз старије вриједно тренирају, али још не играју утакмице. Такмиче се у Другој фустал лиги Републике Српске- група Центар, гдје су тренутно на средини табеле.

Највећи успјех, у протеклих 11 година рада, клуб је остварио уласком у Премијер лигу, те утакмицом у полуфиналу Купа РС.

У наредном периоду првенствено желе да клуб опстане, а о већим успјесима ће размишљати када буду имали више средстава.

Тренутно им подршку у раду пружа само Општина Челинац, те понеки донатор или спонзор, а сви чланови клуба ангажовани су волонтерски, па то раде из љубави према овом спорту и свом крају.

Тим више, нова опрема из компаније Mozzart много им значи. А та донација им је стигла у оквиру акције „Нови дресови за нове шампионе“ којом је регионални лидер у приређивању игара на срећу до сада усрећио бројне клубове широм БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана