Велике шансе да Борац ипак одигра меч против Младости: Нема одлагања како коме падне на памет

Синиша Котараш
Велике шансе да Борац ипак одигра меч против Младости: Нема одлагања како коме падне на памет

БАЊАЛУКА - Без обзира на то што су челници Младости тражили одгађање утакмице првог, а највјероватније и другог кола Премијер лиге БиХ, у Фудбалском савезу БиХ упозоравају да мечеви неће моћи бити одгађани како коме падне на памет.

На вирус корона позитивно је 12 фудбалера тима из Добоја код Какња, па први човјек клуба Менсур Мушија сматра да је немогуће да екипа буде спремна до 1. августа, када би требало да гостује Борцу. У кровној кући фудбала БиХ признају да још немају прецизне смјернице како се понашати у овој ситуацији, али ће ускоро добити препоруке из УЕФА.

- Лично вјерујем да није баш све тако црно како у Добоју код Какња желе да прикажу и још једном истичем да се првенствене утакмице не могу одгађати када то некоме одговара. Истина, још увијек од УЕФА нисмо добили конкретне смјернице, очекујемо их у што скорије вријеме како бисмо могли да се равнамо према њима - рекао је предсједник Комитета за такмичење Милорад Лале.

Он напомиње да подношење захтјева за одгађање утакмице не значи аутоматски да ће он бити и усвојен.

- Чак ни међусобни договор клубова о одгађању није довољан. То је само једна олакшавајућа околност, али коначну одлуку ипак доноси Комитет за такмичење. Уосталом, сваки иоле озбиљнији клуб има у свом ростеру тридесетак играча, рачунајући и лиценциране млађе играче, тако да увијек могу извести екипу на терен. Истина, биће ослабљени, али то је ипак виша сила - закључио је Лале.

Мушија са друге стране објашњава да је ситуација алармантна и да би људи из савеза морали да имају разумијевања.

- Фудбалери ће према правилима морати да проведу 14 дана у изолацији, па онда још 14 у самоизолацији и ако желимо да играмо у Бањалуци, онда нам је једина опција да доведемо потпуно нови тим. То је практично немогуће и утакмица против Борца ће вјероватно отпасти - истакао је Мушија.

Он је навео да је под знаком питања и меч другог кола, које је на распореду 8. августа, када би Младост требало да дочека Сарајево. Да подсјетимо, прије играча Младости, вирусом корона инфицирана су по двојица играча Вележа и Зрињског.

Све је на савезу

На Градском стадиону у Бањалуци нису жељели да говоре о евентуалном одгађању утакмице против Младости, остављајући савезу да о томе одлучи.

- Мислим да то ипак није реална прича, али сачекаћемо да чујемо шта ће рећи у савезу. Тренутно, мислим да је о томе сувише рано причати. Желимо фудбалерима Младости да се што прије опораве и врате на терен, а ми ћемо се, са своје стране, спремати за ту утакмицу као да је ситуација нормална - рекао је директор Борца Дејан Лукендић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана