Велике промјене у Кошаркашком клубу из Братунца: Са реновираним тимом у нову сезону

Милан Зубовић
Велике промјене у Кошаркашком клубу из Братунца: Са реновираним тимом у нову сезону

БРАТУНАЦ - Управа Братунца активна је посљедњих дана у вези са питањем ангажмана кошаркаша за идућу сезону у Лиги БиХ иако још није одређен датум њеног почетка.

Са потпуно новом екипом кренуће у нову сезону, а стигли су Марко Рикало, Никола Тадић, Матија Жунић и Никола Петровић. Рикало игра на позицији плејмејкера и стигао је Леотара, Тадић је крилни центар који прошлу сезону провео у грузијском Руставију, а током каријере играо је краљевачку Слогу, крушевачки Напредак као и клубове у Португалији. Жунић покрива позиције бека и ниског крила, а прошле сезоне наступао је за Зрињски. Раније прије њих стигао је Александар Даниловић који игра на позицији крила.

- Од прошлосезонског тима остали су само Раденко Пилчевић и Дејан Ћуп док са осталима нисмо продужили сарадњу. Стигла су нам провјерена појачања док је Петровић млађи момак који жели да се наметне. Потребан нам је још један искуснији играч на позицији центра којим бисмо заокружили екипу и остатак ћемо да попунимо из нашег омладинског погона - изјавио је тренер екипе Огњен Радић.

Братунцу ће ово бити трећа сезона у Лиги БиХ, а први пут неће имати Американаца у екипи.

- Нисмо се одлучили да доведемо Американце због познате ситуације са пандемијом вируса корона. Прошле сезоне имали смо великих проблема када је такмичење прекинуто јер смо их једва укрцали на лет за САД и постојала је велика могућност да заглаве овдје са нама. Сада једноставно не желимо да ризикујемо док се ситуација не смири - додао је Радић.

Ипак, највеће проблеме задаје им Кошаркашки савез БиХ који још није одредио почетак такмичења.

- Питање за милион долара је када ће почети Лига БиХ. То нико не зна у овом тренутку и Савез је јако неозбиљан у вези с тим питањем. Нису познати систем и календар такмичења, као ни број странаца у екипи тако да не знамо за када ћемо заказати почетак припрема - истакао је Радић.

Амбиције су остале исте као и ранијих сезона.

- Наш првенствени циљ је да што прије осигурамо опстанак, односно пласман у средину табеле, а све преко тога биће одличан успјех. Вјерујем да ћемо успјети у томе - казао је Радић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана