Велика неизвјесност у управљачкој структури Радника: Перковић отишао, насљедника нема на видику

Дарко Пашагић
Велика неизвјесност у управљачкој структури Радника: Перковић отишао, насљедника нема на видику

БИЈЕЉИНА - На извјештајној Скупштини Фудбалског клуба Радник досадашњи предсједник Предраг Перковић поднио је оставку на ту функцију, а послије тога његов примјер слиједио је комплетан Управни одбор.

Скупштина је послије тога прекинута, а њен наставак заказан је за сутра, када би требало да буде познато и име новог предсједника бијељинског премијерлигаша, али и чланова Управног одбора.

- Оставку сам поднио првенствено због лоших резултата. Наиме, обећали смо да ћемо остати у Премијер лиги, али смо то успјели тек административним путем и сматрао сам моралном обавезом да одем. Уз све то доласком нове градске власти у Бијељину каснио је доток новца из градског буџета и то је разлог зашто се играчима, тренерима, али и осталим у клубу касни са исплатом двије плате. Надам се да ће се пронаћи неко рјешење и да ће Радник наставио нормално да функционише - истакао је Перковић.

Из Градске управе је стигао кратак одговор да то није истина и да Бијељина у овом тренутку ништа не дугује фудбалском клубу.

- Сва дуговања према Фудбалском клубу Радник Градска управа Бијељина редовно је измирила закључно са 31. мајом 2021. године - навели су из града.

Без обзира ко од двије стране био у праву вријеме неумитно цури, јер се ових дана већ требало кренути са припремама. Наредна сезона у Премијер лиги почиње већ 17. јула, а за припреме треба најмање пет до шест седмица. Ситуација је додатно сложенија, када се зна да се играчима дугује, али и да само њима деветорици од оних, који су завршили првенство није истекао уговор.

Питање је ко ће се у овој ситуацији и прихватити да сједне у предсједничку фотељу, а за сада нико не лицитира са именима кандидата. Када је крајем децембра 2019. године из Радника отишао Младен Крстајић, а на његово мјесто дошао Перковић као један од кандидата се спомињао предсједник некадашњег прволигаша Српске, Слоге из Горњег Црњелова Златко Крбањевић. Можда у њему треба тражити будућег првог човјека бијељинског премијерлигаша, који је још само прије двије године играо у квалификацијама за Лигу Европе.

Јагодић

У финишу првенства на клупу Радника доведен је искусни стручњак Владо Јагодић. Он је са клубом постигао договор да екипу води до краја сезоне, уз могућност да се она настави на још годину дана ако се обезбиједи опстанак. Радник ће бити и наредне сезоне премијерлигаш, али је у елити БиХ остао административним путем након што Младост није добила лиценцу за такмичење, тако да је неизвјесно да ли ће екипу у наредном првенству водити Јагодић или неко други. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана