Вележ се побједом у Широком примакао борби за титулу

Срна
Вележ се побједом у Широком примакао борби за титулу

БИЈЕЉИНА - Фудбалери мостарског Вележа побједом у Широком Бријегу укључили су се у борбу за титулу првака, након што су херцеговачки дерби добили са 2:0.

До сада Вележ није остварио првенствену побједу у Широком, а ова га је винула у врх табеле, гдје дијели треће мјесто са градским ривалом Зрињским.

Ова два клуба имају четири бода мање од лидера Сарајева, а два корака су иза бањалучког Борца.

Вележ је повео голом Немање Анђушића на самом почетку меча.

У 76. минуту је Брандао могао да отклони све дилеме око побједника, али је слабо извео једанаестерац, па је то лако одбранио голман Широкобријежана Дарио Мишкић.

Ипак, у 94. минуту још један казнени ударац за Вележ, овог пута одговорност преузима капитен Денис Звонић и он је сигуран за коначних 2:0.

Фудбалери Вележа су овим тријумфом наставили сјајан низ у првенству, гдје нису поражени од 31. октобра, када су изгубили градски дерби од Зрињског као гости.

Мостарски тим вечерас се реванширао Широком за пораз на свом терену и елиминацију из Купа половином новембра.

Широки је недавно поражен од Борца на свом стадиону у Купу, али је и он вечерас прекинуо свој добар низ у првенству, пошто га нико није побиједио на “Пецари” од 13. септембра, када су поражени од Жељезничара.

У оквиру 26. кола Премијер лиге БиХ Крупа - Слобода одиграли су 1:0, Младост /ДК/ - Тузла Сити 2:0, Сарајево - Борац 0:2, Олимпик - Зрињски 0:3, Радник - Жељезничар 1:1 и Широки Бријег - Вележ 0:2.

На табели води Сарајево са 52 бода, Борац има 50, Зрињски и Вележ по 48, Широки Бријег 45, Тузла Сити 41, Жељезничар 40, Младост ДК 27, Слобода 25, Радник 21, Олимпик 20 и Крупа 19 бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана