Утакмицама првог кола биће настављена (!?) Премијер лига БиХ за рукометаше: Леотар спремио освету Слоги

Душан Репија
Утакмицама првог кола биће настављена (!?) Премијер лига БиХ за рукометаше: Леотар спремио освету Слоги

БАЊАЛУКА - Утакмицама првог кола биће настављена (?!) Премијер лига за рукометаше. Прва реченица у тексту звучи контрадикторно, али је истинита, јер су људи који управљају рукометом одлучили да одгоде старт лиге на седам дана, али да трка за бодове крене од другог кола.

И ево, послије четири дана од некомплетне друге рунде стигле су на ред утакмице уводног кола, које ће, додуше, бити премијерне за Леотар и Слогу. Онима који мање прате рукомет без сумње је све ово апсурдно, али такав је и овај трофејни спорт већ годинама уназад у БиХ. Играчи и рукометни радници су већ видјели и на својој кожи осјетили све и свашта, покушавајући да то оставе са стране и концентришу се на паркет.

Меч у Требињу биће реприза недавног финала Купа Српске у коме је Слога била за нијансу боља и однијела трофеј кући.

- Добили су нас у Градишци и на неки начин остали наш дужник. Сматрам да на домаћем терену можемо одиграти боље него тада, када смо им разбранили голмана и промашили бројне зицере. Форма нам је у узлазној путањи и то је разлог за оптимизам. Погодили смо са појачањима па очекујем да направимо искорак у односу на претходну сезону. Надам се да ћемо се борити за првих пет мјеста у лиги - рекао је понајбољи рукометаш Леотара Владимир Томић.

Добојлије су прескочиле прву препреку у ЕХФ Европа купу јер су у дева меча биле боље од естонског Виљандија, али су се и врло важни чланови првог тима прориједили, па остаје да се види на кога ће Дејан Василић моћи рачунати вечерас.

- Леотар се доста појачао и сигурно ће бити велики изазов за све противнике. Очекује нас тежак меч, што смо видјели и у финалу Купа РС. Сигурно је да су на домаћем паркету готово дупло јачи, а ми ћемо учинити све да дођемо до првих бодова. Истина је да смо имали више утакмица од ривала, али смо имали и дуго путовање у Естонију па сада и у Требиње - рекао је крилни рукометаш Слоге Никола Кнежевић.

Иза рукометаша Борца су вјероватно најдуже припреме без такмичарског меча. Ипак, млади голман Берин Бркић подвлачи да је екипа спремна за меч са повратником у елиту, екипом Градачца.

- Искуснија су екипа од нас, али сви ће мање-више бити у таквом положају. Ми игром и залагањем морамо то да надокнадимо. Имали смо одличне припреме, напорно смо радили и вјерујем да ћемо већ ове сезоне показати колико можемо иако пред нас није стављен никакав императив јер смо баш млада екипа - рекао је Бркић.

Парови

У првом колу Премијер лиге данас се састају: Борац м:тел - Градачац (17.30), Извиђач - Грачаница (17.30), Босна (В) - Маглај (17.30). Од 19 часова играју: Босна (С) - Криваја, Леотар - Слога (Д), Слога (ГВ) - Слобода, Вогошћа - Коњух.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана