Утакмица Вележа и Борца регистрована резултатом 3:0 у корист Бањалучана, суспендован стадион "Рођени"

Дарко Пашагић
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Такмичарска комисија Фудбалског савеза БиХ регистровала је прекинуту утакмицу Вележ - Борац службеним резултатом 3:0 у корист Бањалучана, а суспендован је и стадион мостарског клуба.

-На сједници је између осталог разматрана јучерашња утакмица 10. кола м:тел Премијер лиге БоХ ФК Вележ - ФК Борац у Мостару која је прекинута у 82. минуту због уласка навијача у терен. Такмичарска комисија је регистровала меч службеним резултатом 0:3 у корист ФК Борац - истакли су из ФС БиХ.

Додали су да је донијета  одлука о суспензији стадиона „Рођени“ у Мостару до доношења одлуке Дисциплинске комисије ФС БиХ.

- Предсједник ФК Вележ Шемсудин Хасић и остала лица одговорна за организацију утакмице биће предмет одлучивања Дисциплинске комисије ФС БиХ – казали су у ФС БиХ.

Фудбалски савез БиХ најоштрије је осудио нападе који су, за сада, неидентификована лица извршила на службене особе у којим је био угожен физички интегритет људи.

-Потребно је хитно подузимање свих мјера како се овакви инциденти више никад не би поновили – истакли су у ФС БиХ.

Утакмица 10. кола м:тел Премијер лиге БиХ између Вележа и Борца прекинута је у 81. минути због уласка домаћих навијача на терен те се није наставила при резултату 2:0 за госте.

Утакмица је прекинута у 82. минути након уласка навијача, наводно незадовољних суђењем, на терен при вођству гостију од 2:0, а неколико сати касније код Јабланице је група хулигана пресрела аутомобил у којем се возио судија Сабрија Топаловић те га запалила.

Предсједник Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић најоштрије је осудио синоћњи хулигански напад на судију  и најавио најоштрије могуће санкције организаторима сусрета, те предсједнику Вележа Шемсудину Хасићу којег сматра најодговорнијим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана