Успјешно завршен први Mozzart баскет ФИБА 3x3 турнир у Билећи

Mozzart
Foto: Mozzart

Први Mozzart баскет ФИБА 3x3 турнир одигран је у Билећи.

Током протекла два дана 22 екипе у три категорије су се такмичиле за титулу најбоље. За то су имали одличне услове јер су утакмице играли на обновљеном терену Тијана Бошковић који је компанија Mozzart поклонила спортистима Билеће. Организатори турнира из Омладинске организације „Језерине" Билећа срећни су што их је Mozzart подржао у жељи да овај турнир организују у својој општини.

-Опет су се у Билећи састали стари пријатељи - компанија Mozzart, наши омладинци и спортисти. Након спектакуларног отварања терена Тијана Бошковић, који је нашој општини прије непуних годину дана поклонила ова компанија, веома смо захвални на подршци коју су нам пружили кроз генерално спонзорство нашег првог Mozzart баскет ФИБА 3x3 турнира. Захваљујући њима, побједницима турнира смо исплатили вриједне награде- каже Владимир Милидраговић, предсједник Омладинске организације „Језерине" Билећа.

За титулу најбољих борило се 11 сениорских, пет кадетских и шест пионирских екипа из БиХ, Црне Горе и Хрватске.

Побједник у категорији сениори је екипа Рађен д.о.о. из Рогатице која је са 21:13 у финалу савладала тим „Машта" из Билеће.

Најбоља кадетска екипа била је Захумље 07 из Требиња, а међу пионирима славио је тим Захумље Камењари такође из Требиња. У пионирској категорији посебну пажњу је привукла екипа коју чине четири дјевојчице из Билеће јер су доказале да кошарка није само мушки спорт.

МВП наградом турнира окитио се Никола Пилиндавић из Рогатице, најбољи у закуцавањима био је Павле Јовићевић из Подгорице, а најуспјешнији шутер тројки Слободан Савић из домаће екипе. 

Новчане награде за побједника и другопласирану сениорску екипу обезбиједио је генерални спонзор Mozzart, као и за МВП играча, те најбоље у закуцавању и тројкама.

Да би све протекло по плану и у сјајној спортској атмосфери, побринули су се  волонтери, баскеташи, радници Културно-спортског центра и други пријатељи турнира. Све их је бодрила бројна публика на најљепшем спортском терену у Херцеговини.

Чланови Омладинске организације „Језерине", као и спортисти из ове општине, надају се да ће се баскет 3x3 и идуће године играти на терену који је Mozzart посветио Тијани Бошковић. Из компаније Mozzart им желе да овај турнир прерасте у традицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана