Успио спектакл у организацији Николе Никића: Скугрић на дан постао Југославија у малом

Синиша Котараш
Успио спектакл у организацији Николе Никића: Скугрић на дан постао Југославија у малом

СКУГРИЋ - Легендарни фудбалер Жељезничара Никола Никић организовао је прави фудбалски спектакл, на којем су учествовали некада најбољи фудбалери са простора бивше Југославије. На једном мјесту у малом Скугрићу, селу надомак Модриче, окупило се више од 40 легенди Црвене звезде, Партизана, Хајдука, Жељезничара, Сарајева, Слободе, Борца, Осијека, Челика..

Тешко је рећи ко је у своје вријеме био популарнији, али су и сада показали и доказали да су, баш као и у нека стара добра времена, били и остали првенствено људи и велики спортски пријатељи. А у Скугрић су стигли Ивица Шурјак, Радмило Михајловић, Бошко Ђуровски, Ризах Мешковић, Иван Гудељ, Џевад Шећербеговић, Мирсад Фазлагић, Цвијетин Благојевић, Здравко Боровница, Недељко Милосављевић, Горан Ђукић, Ненад Стојковић, Рефик Козић, Раде Залад, Мехмед Јањош, Јосип Чилић, Бранислав Берјан, Драган Шкрба, Ивица Грња, Митар Лукић, Ешреф Јашаревић, Амир Дургутовић, Фуад Мулахасановић, Исмет Штилић, Кемо Хафизовић, Кемал Алиспахић, Неџад Шабић, Стево Томашевић, Денис Садиковић... Сви они дошли су на позив старог шмекера, најбољег фудбалера међу шаљивџијама и обрнуто. Подржали су његову идеју, а утакмицу са ветеранима Скугрића одиграли су у дресовима на којима је писало “опет заједно”.

- У посљедње двије године сви ми на овим просторима смо у својеврсном тору и заиста нам је било потребно нешто што ће нас вратити у живот. Мислио сам да не би било лоше да покушам да нас окупим и очигледно је да сам успио. Нисам очекивао оволики одзив, ипак је ово вријеме короне, великих врућина и годишњих одмора - открио је Никић.

Како сам каже, све то га је вратило у нека прошла времена и срећан је што је имао прилику да види некадашње ривале са зелених терена.

- Неке од њих нисам видио по више од 20 година, а Ивицу Шурјака чак и пуну 41 годину. Сви они радо су се одазвали мом позиву, иако су многи од њих по несносној врућини путовали и више од шест часова да би стигли до Скугрића. На крају, окупиле су се три различите генерације и могли смо направити три различите репрезентације. Морам рећи и да ми је жао што нису дошли  неки позвани, нажалост они најближи, јер би са њима ова фешта била још већа - категоричан је Никић.

Према његовим ријечима, имао је свесрдну помоћ у реализацији ове идеје, па зато планира да она пређе у традицију.

- Имао сам максималну и неограничену помоћ својих Скугрићана и надам се да ће ово прећи у традицију. Обећали смо једни другима да ћемо се видјети наредне године, али у септембру, да избјегнемо ове врућине - додао је Никола Никић.

По завршетку утакмице настављено је дружење у хотелу “Монограм” до касно у ноћ и сви су били одушевљени поновним сусретом са старим пријатељима. Један од њих је и Ивица Шурјак који је, и поред силних обавеза, нашао времена да “скокне” до Скугрића.

- Дошли смо да се дружимо са Николом и да се подсјетимо на неке лијепе дане. Превалио сам дуг пут од Сплита до Модриче, било је баш вруће, али не жалим. Срећан сам што сам био дио ове приче и драго ми је да сам видио старе пријатеље. Неке од њих нисам могао ни да препознам јер су ипак прошле толике године - поручио је Шурјак.

Слично размишља и некадашњи нападач Жељезничара, загребачког Динама и Бајерна из Минхена Радмило Михајловић.

- Заиста ми је драго што ме Никола није заборавио. Провели смо неких четири или пет година у дресу Жељезничара и била је то незаборавна генерација. Заиста је лијепо видјети све ове људе након толиких година - истакао је Михајловић.

Три гола Михајловића

Иако у оваквим утакмицама резултат никада није био у првом плану, ипак вриједи забиљежити да су ветерани ФК Скугрић и фудбалске легенде бивше Југославије ремизирали (3:3) пред 3.000 гледалаца. За домаћина два поготка постигао је капитен Перо Филиповић, а један Љубо Кузмановић, док се за легенде три пута у листу стријелаца уписао Радмило Михајловић.

Треба напоменути и да су легенде имале два једанаестерца, оба свирана након прекршаја над Николом Никићем, али су Ивица Шурјак и Бошко Ђуровски били непрецизни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана