Управа Борца смијенила Марка Шћекића и именовала новог тренера: Николић дебитује против Босне

Милан Зубовић
Управа Борца смијенила Марка Шћекића и именовала новог тренера: Николић дебитује против Босне

БАЊАЛУКА - Српски тренер Драган Николић нови је кормилар Борца чија је управа раскинула сарадњу са Марком Шћекићем који је донио Борцу титулу шампиона Републике Српске прошле сезоне и повратак у Лигу БиХ након седам година, али лоши резултати на почетку ове сезоне коштали су га раскида сарадње.

- Ни ја нисам задовољан резултатима као и клуб па смо нашли заједничко рјешење и одлучили се да покушамо са шок терапијом. Прихватио сам њихову одлуку, али ћу и даље остати у клубу да помогнем само на некој другој позицију коју ћемо договорити наредних дана. Борац је био мој клуб у којем нисам био само тренер већ много више од тога - изјавио је Шћекић.

Сада се лично увјерио да тренери увијек држе један спакован кофер у ходнику стана.

- Много тога смо постигли у прошлом времену док смо сада у кризи резултата. Имамо квалитетан тим и сигуран сам да ће екипа проиграти те да ће доћи бољи резултати. Треба анализирати зашто смо лоше играли мада треба имати у виду велики број повреда носилаца игре као и промјене у екипи односно долазак нових лица којима је потребно вријеме да се уклопе - нагласио је Шћекић.

Пресудио му је тежак пораз на гостовању код Чапљине.

- Овим путем желимо да информишемо јавност навијаче и симпатизере КК Борац да је споразумно раскинута сарадња између главног тренера Марка Шћекића и клуба. Шћекић остаје у клубу у наставку сезоне у другој функцији о којој ће јавност бити накнадно обавијештена. Нови главни тренер Борца биће искусни Драган Гаги Николић који ће се екипи прикључити већ од наредне утакмице у недјељу против сарајевске Босне - наведено је из табора Борца.

Николић је раније водио Игокеу са којом је успио да избори опстанак у АБА лиги док је још радио у пољском Кошалину, Карпош Соколима, ваљевском Металцу, београдском Радничком, Тамишу, Пролетеру, земунској Младости...

Парови деветог кола, субота: Промо - слобода (17), Какањ - Спарс (18), Зрињски - Челик (20). Недјеља: Босна - Борац (17), Чапљина - Широки (20). Братунац - Леотар (играно у петак). Слободна Младост.

Друга АБА

Борац ће бити домаћин другог турнира Друге АБА лиге који ће угостити 13 клубова. Турнир ће заједничким снагама организовати Борац и Игокеа.

- Сматрам да је ово велика ствар за овдашњу кошарку. У Бањалуку долази 13 клубова и очекују нас веома квалитетне утакмице. Вјерујем да ћемо се, организационо и у сваком другом смислу, показати као одлични домаћини. Са наше стране, као дио договора са КК Борац, урадићемо све што је потребно да турнир буде беспријекорно организован, а Игокеа ће заједно са АБА лигом да сноси и дио трошкова. Турнир на Златибору показао се као пун погодак, тако да смо добили и својеврстан домаћи задатак, али смо спремни да одговоримо на тај изазов - рекао је генерални менаџер Игокее Игор Додик. (АТВ)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана