Уплаћено 150.000 КМ, "змајице" путују на Свјетско првенство

ГС
Foto: Фиба

Женска кошаркашка репрезентација БиХ играће на Свјетском првенству у Аустралији пошто је Влада Кантона Сарајево уплатила 150.000 КМ које су биле потребне за куповину авионских карата.

Кошаркашки савез БиХ објавио је саопштење у којем се истиче да ће БиХ играти у Сиднеју и уједно се за помоћ захвалио Влади Кантона Сарајево.

"Овим путем Кошаркашки савез БиХ изражава велику захвалност Влади КС на издвојеним средствима, као и Самиру Авдићу (министар културе и спорта), на чију иницијативу је покренуто рјешавања проблема који је пријетио да се претвори у истинску катастрофу бх. спорта и срамоту комплетне државе", пише на сајту КС БиХ и додаје:

"Искрено се надамо да ће остале државне, ентитетске и локалне инстутуције, које се финансирају новцем грађана БиХ слиједити овај свијетли примјер и помагати свим врхунским спортистима наше земље, укључујући и мушку кошаркашку репрезентацију БиХ, коју очекује наступ на Еуробаскету наредног мјесеца."

Свјетско првенство за жене се одржава од 22. септембра до 1. октобра у Сиднеју, а репрезентација БиХ је у Групи А са Белгијом, Јужном Корејом, Кином, Порториком и селекцијом САД.

(Независне)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана