УОК Бањалука волеј представио Анђелу Ковач и Жану Новаковић: Двије јаке карике за шампионски тим

Душан Репија
УОК Бањалука волеј представио Анђелу Ковач и Жану Новаковић: Двије јаке карике за шампионски тим

БАЊАЛУКА - Нове одбојкашице УОК Бањалука волеј су примач Анђела Ковач и коректор Жана Новаковић, младе и врло талентоване дјевојке које већ имају одређеног искуства у највишем рангу одбојке у БиХ, али и шире.

Ангажовањем њих двије управа бањалучког клуба показала је курс којим жели да иде и гради шампионски тим. На клупу је доведен искусни тренер Ђорђе Милошевић, који је у каријери ишколовао на стотине одбојкаша и одбојкашица међународног реномеа, а упоредо освајао трофеје. Сам је признао да сада у рукама има материјал који уз много рада и труда може да обликује онако како је замислио. Ковачеву је запазио током предсезонских окршаја са Игманом и одмах пожелио да је доведе у свој тим.

- Већ неколико дана тренирам са екипом, а период адаптације пролази одлично. Неке дјевојке знам, остале упознајем и вјерујем да ће све бити у реду. Имамо сјајан тренерски кадар, врхунске тренинге, те се надам да ће ово бити корак напријед у мојој каријери. Покушаћу да помогнем клубу да оствари све своје циљеве. Амбиције су такве да будемо у врху, титула је негдје ту, али ћемо пустити да вријеме каже своје. Наравно, идемо на тај највиши циљ - рекла је актуелна чланица репрезентације БиХ.

За разлику од ње, Новаковићева још није добијала позив у репрезентацију, али је са свега 14 година напустила Источно Сарајево и опробала се у Партизану. Претходне сезоне наступала је за сарајевски Нови Град, па се може рећи да са својих 17 година већ има доста искуства.

- За сада је све одлично, презадовољна сам тренинзима и начином рада, који је на високом нивоу. Надам се да ћу што прије помоћи клубу. Полако упознајем и град и имам само ријечи хвале за све. С обзиром на то да сам раније била на неколико пробних тренинга, задовољна сам како су ме дјевојке прихватиле. Вјерујем да ћемо остварити највише циљеве и освојити све што се може - поручила је Новаковићева.

Бањалучанке су са двије побједе почеле сезону, а уз то су се пласирале у финале Купа Републике Српске. Међутим, тек им предстоје велика искушења. У ЦЕВ купу ће се састати са загребачком Младости (17. или 18. новембар и 24. новембар), између тог двомеча је финале Купа Српске, а већ за викенд дерби у Гацку.

- Сигурно је да ће нам много значити дјевојке које су дошле. Рачунам да ће екипа имати довољно снаге, јер већ посједује одређен квалитет. Гацко ће вјероватно покушати да надокнадити пораз од Јединства. Сада имам мало већи простор за маневар и шири играчки кадар - рекао је Милошевић.

Не може преко ноћи

Тренер Ђорђе Милошевић познат је као неко ко воли да ради и, да може, проводио би цијели дан у дворани.

- Ништа не иде преко ноћи. Направили смо корисну ствар довођењем младих одбојкашица. Вријеме ће показати да сам у праву, у то уопште не треба да сумњамо. Питање је само колико смо у могућности да се квалитетно организујемо, томе треба вријеме. Ништа не иде преко ноћи - рекао је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана