УО КС БиХ: Спашена сезона, Борац и Спарс враћени у лигу

ГС
Foto: Кликс

Управни одбор КС БиХ коначно је постигао споразум и донио одлуке које су прекинуле агонију вишемјесечну агонију и које значе почетак лиге БиХ.

Спарс и Борац ће играти првенство БиХ, док ће Игокеа због наступа у ФИБА Лиги шампиона и АБА лиги бити ослобођена регуларног дијела првенства. Када је у питању завршетак прошле сезоне, која је завршена на начин да је Широки подигао пехар, јер се Спарс, Борац и Игокеа нису појавили на завршном турниру, одлучено је да клубови који нису задовољни имају право да се жале институцијама, судовима и да плате 3.000 КМ казне, ако суд другачије не одлучи.

Даље, као што је познато, лига је у крњем саставу почела минулог викенда, па је данас одлучено да утакмице које нису одигране буду накнадно одигране у наредних седам до десет дана. Друго коло се игра предстојећег викенда редовно.

- Јако сам поносан што смо коначно пронашли ријешење. Ово је побједа кошарке и Кошаркашког савеза БиХ. Оддлуке нису биле нимало лаке и једноставне, знамо да пуно фактора утиче на њих. Ипак, треба знати да ми управљамо с егзистенцијом више од 500 породица и доста људи живи од овог посла, али и да се дјеци и момцима да шанса да покажу своје квалитете. Могу вам казати да смо прошле сезоне имали најјаче првенство у регији, за што смо добили похвале од колега из Хрватске и Србије. Надам се да ћемо наставити тако и у наредним сезонама. Драго ми је и поносан сам што смо све ово данас одлучили у Зеници - рекао је члан УО КС БиХ Феђа Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана