Умро Ђорђе Лаврнић

Сл. П.
Умро Ђорђе Лаврнић

ДОБОЈ - Истакнути рукометаш и освајач златне олимпијске медаље Ђорђе Лаврнић умро је у суботу од посљедица можданог удара на Одјељењу интензивне његе у Општој болници "Свети апостол Лука" у Добоју.

Ријеч је о једном од најбољих изданака југословенске школе рукомета, који је играчку афирмацију стекао у "Криваји" из Завидовића, а потврдио играјући за репрезентацију Југославије за коју је наступао 137 пута и постигао укупно 468 голова.

Дио је оне славне генерације која је 1972. године у Минхену освојила златну медаљу побиједивши у финалу репрезентацију Чехословачке са 21:16. Ђорђе Лаврнић, љеворуки бомбардер, како су га звали био је један од најбољих рукометаша тадашње репрезентације и свијета. На Олимпијским играма у Минхену Лаврнић је затресао мрежу противничких селекција у 28 наврата и био је трећи стријелац на тој спортској манифестацији.

Имао је запажену каријеру у иностранству, играјући у Њемачкој, а од активног бављења рукометом опростио се у дресу југословенског прволигаша Слоге из Добоја. У неколико наврата био је тренер овог најуспјешнијег спортског колектива у Добоју.

Његово велико људско и спортско срце, престало је да куца у суботу у 18 часова.

Једна истинска спортска величина, преселила се у легенду.

Сахрана Ђорђа Лаврнића обавиће се на добојском гробљу Шушњари сутра у 13 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана