Умичевић: Под хитно укинути незаконите одлуке РС БиХ

Милан Зубовић
Foto: ГС

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић и даље тражи од Управног одбора Рукометног савеза БиХ да пониште одлуке које су донијели уочи почетка текуће сезоне у Премијер лиги у обје конкуренције. Као што је познато тада су одлучили да код рукометаша у актуелној сезони треба да испадне пет клубова, те да шампионке Републике Српске играју квалификације за попуну Премијер лиге за рукометашиоце против првакиња Прве лиге ФБиХ.

- Ове одлуке су потпуно неутемељене и нелегитимне. Раније сам захтијевао од људи који воде бригу о РС БиХ да повуку ове одлуке. Посебно сам тражио и сада то исто чиним од чланова Управног одбора РС БиХ који долазе из Рукометног савеза Републике Српске. Они треба да бране и штите интересе рукомета Српске, а не да заступају личне интересе. И даље инисистирам да се укуне одлуке о испадању пет мушких клубова као и да се укине фамозно разигравање за попуну Лиге за рукометашице. Све ово треба да се уради до почетка другог дијела премијерлигашке сезоне - изричит је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Он је потом додао и сљедеће: 
- Очекујем и од својих сарадника у Управном одбору Рукометног савеза Републике Српске да се изјасне на ову тему. Морамо сви да поштујемо прописе и друга нормативна акта. Било какве промјене у систему такмичења треба клубовима да се најаве барем годину дана раније, а не уочи самог старта сезоне, што није ни по пропису, а није коректно према клубовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана