Умичевић о одлуци ЕХФ: Ко ће да плати Европско првенство?

ГС
Умичевић о одлуци ЕХФ: Ко ће да плати Европско првенство?

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Рукометног савеза БиХ Маринко Умичевић из медија је сазнао за одлуку ЕХФ-а да домаћинство ЕУРО 2020 одузме Италији и Аустрији и организацију такмичења додијели БиХ и Летонији.

Европска рукометна федерација (ЕХФ) донијела је у сриједу низ одлука о такмичењима због пандемије коронавируса, између осталих, пролонгирала је двомеч предбаража “змајева” и Румуније, као и додијелила организацију првенства Европе (У-20) Летонији и БиХ од 13. до 23. августа.

Таква одлука изненадила је Маринка Умичевића, предсједника РС Републике Српске, који је истакао да БиХ нема капацитета да шампионат успјешно организује за тако кратко вријеме без помоћи ЕХФ.

“Нисмо добили никакво званично обавјештење о томе. Кад добијемо, онда ћемо моћи говорити о томе озбиљније, али у овом тренутку могу да кажем да БиХ нема финансијских могућности да то реализује. Па немамо ни жиро рачун због познате ситуације. Али, ако нам у томе ЕХФ буде спремна да помогне, онда ћемо видјети шта и како. У том случају, предложићу и да осим Бугојна и Бањалука буде један од градова домаћина”, изјавио је Умичевић.

У-20 Европско првенство је првобитно требало да буде одиграно од 2. до 12. јула у Аустрији и Италији, али је ЕХФ због пандемије коронавируса, који је јако погодио те двије земље, додијела домаћинство БиХ и Летонији. Тај турнир би требао да буде одигран од 13. до 23. августа.

(Мондо.ба)

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана