Умичевић: Недолазак Хрвата - чиста опструкција

Срна
Умичевић: Недолазак Хрвата - чиста опструкција

Бањалука - Предсједник Рукометног савеза БиХ Маринко Умичевић изјавио је Срни да је данас у Бањалуци одржана сједница Управног одбора Рукометног савеза БиХ, али да на сједницу нису дошли представници хрватског народа, оцијенивши да је ријеч о чистој опструкцији.

Он је навео да је заказао сједницу Управног одбора Рукометног савеза БиХ за понедјељак 9. септембра у Сарајеву, како би дали шансу представницима хрватског народа да дођу.

Умићевић је навео да је одлучено да лига почиње 14. септембра, као и да су извучени парови, а комесар ће одлучити судије.

"Нема никаквог разлога за овакво понашање, то је чиста опструкција", рекао је Умичевић.

Он је навео да сједници нису присуствовали представници хрватског народа и један представник Бошњака, већ да су они одржали приватни састанак.

Умичевић је раније упозорио да је угрожен даљи рад овог савеза због опструкција из Федерације БиХ /ФБиХ/, те најавио да ће тражити помоћ Олимпијског комитета БиХ при рјешавању ове ситуације.

Он је рекао да је неприхватљиво одржавање ванредне скупштине Рукометног савеза БиХ, коју траже представници рукометних савеза ФБиХ и Херцег-Босне, захтијевајући да у Премијер лигу БиХ убудуће улазе два клуба из ФБиХ, а један из Републике Српске.

"Они захтијевају да лига броји 16 клубова, а већ је усвојена одлука да буде 15 или 17 клубова, те да се игра Прва Б Премијер лига. Према мом мишљењу, то је неизводиво јер о томе треба да се направи читава студија оправданости", навео је Умичевић у писаној изјави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана