У Звијезди 09 имају јасне циљеве за наредну сезону: Премијер лига и ништа друго

Дарко Пашагић
У Звијезди 09 имају јасне циљеве за наредну сезону: Премијер лига и ништа друго

БИЈЕЉИНА - Ако је судити по активностима током припрема, али и према ријечима предсједника Звијезде 09 Бориса Станишића, овај клуб ће бити главни кандидат за шампионску титулу у Првој лиги Републике Српске и повратак у премијерлигашко друштво.

Агилна управа клуба из етно-села Станишићи од почетак прелазног рока довела је десет провјерених фудбалера, а за новог шефа стручног штаба именован је Џенан Хошић, који је прошли мандат имао у федералном прволигашу ГОШК-у из Габеле. Нови чланови Звијезде 09 у само неколико дана постали су голмани Вања Кнежевић и Тарик Абдулаховић, те играчи Драган Живановић, Абид Мујагић, Јован Бокић, Марко Добриловић, Богдан Милошевић, Еманулах Блажевић, Шевкија Ресић и Огњен Стјепановић.

- Нема шта да се крије. Јасно сам свима ставио до знања да Звијезду 09 у наредној сезони интересује само освајање првог мјеста и повратак у елиту БиХ. Већ смо довели десет појачања и на томе нећемо стати, јер ће их бити још у наредним данима. Упоредо са јачањем првог тима, јачамо и јуниорску екипу, која ће наредне сезоне имати веома високе амбиције у Омладинској премијер лиги БиХ - нагласио је Станишић.

Екипа се већ четири дана налази на Златибору, гдје хвата залет за првенство, које ће, према ријечима првог човјека клуба, бити више него интересантно.

- Јасно је да нећемо лако доћи до циља, јер ми се чини да Прва лига Републике Српске одавно није била квалитетнија. Нисмо једино ми кандидати за виши ранг. Не смију се заборавити Радник и Рудар Приједор, који су испали из Премијер лиге, шампион прошлог првенства Крупа, Слобода из Новог Града, која се буквално до посљедњег часа надала пласману у елиту. Међутим, могу сам да им поручим да немају шта да траже, јер ће Звијезда 09 бити шампион - додао је Станишић.

Тренер Хошић на Златибор је повео 26 играча и три голмана.

- Са нама је и неколико играча који су на проби. Они ће ту бити прве двије утакмице и послије тога видјећемо да ли ће остати. Планирали смо да одиграмо четири контролна меча, а први ривал данас од 18 часова је Колубара. Потом слиједе дуели са Новим Пазаром, Металцем из Горњег Милановца и Јединством из Бијелог Поља. Повратак у Бијељину планиран је 8. јула - нагласио је Хошић.

Тузла сити

Предсједник Звијезде 09 Борис Станишић нагласио је да ће домаће првенствене сусрете његов клуб играти у етно-селу Станишићи, а понекад и у Угљевику.

- Пријавили смо оба стадиона, тако да ћемо мало “миксати”. Могуће је да у Угљевику неке своје домаће мечеве одигра и премијерлигаш Тузла сити и то док буде трајала реконструкција терена на стадиону “Тушањ”. Прије неколико мјесеци сам о томе разговарао са предсједником Азмиром Хусићем и лако смо се договорили. То је човјек који свим срцем воли фудбал и улаже у спорт - нагласио је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана