У "Сутјесци“ се надају да ће од наредне сезоне поново играти у првој лиги

Срна
У "Сутјесци“ се надају да ће од наредне сезоне поново играти у првој лиги

ФОЧА - Фудбалски клуб „Сутјеска“, након прекида такмичења због мјера заштите од вируса корона, сезону је завршио на шестом мјесту Друге лиге Исток, али би се лако могло десити да се фочански плаво-бијели од наредне сезоне врате у Прву лигу Српске.

Ново руководство Фудбалског савеза Српске покренуло је иницијативу да се Прва лига од наредне сезоне са девет прошири на 16 клубова, а у Фудбалском клубу „Сутјеска“ вјерују да су међу главним кандидатима јер испуњавају све потребне услове.

Из Фудбалског савеза је најављено да ће, уз постојећих девет прволигаша, изабрати 12 клубова који ће конкурисати за попуну лиге, те да ће предност имати клубови који испуњавају критеријуме за лиценцирање, по којима прволигаши морају да имају одговарајуће омладинске селекције у складу са пропозицијама такмичења, као и инфраструктурне услове.

У „Сутјесци“ истичу да су стабилизовали буџет, да имају одличну инфраструктуру - стадион са рефлекторима, покривеним трибинама и помоћним теренима, затим све омладинске селекције које се такмиче у лигама на ниову БиХ и Републике Српске, као и да су у претходној сезони значајно подмладили први тим у којем је већина играча 2002. годиште.

На страни „Сутјеске“ је и богата традиција, тако да би ова иницијатива Фудбалског савеза о проширењу лиге, уколико се оствари, могла да обрадује љубитеље фудбала у Фочи.

Предсједник Фудбалског клуба „Сутјеска“ Раденко Васиљевић наводи да су у првој друголигашкој сезони, након испадања из Прве лиге, исуњени сви зацртани циљеви.

„Први циљ је био финаснијска консолидација клуба, затим одржавање инфраструктуре на завидном нивоу, драматично подмлађивање првог тима, што смо успјели. У такмичење смо ушли са намјером да наши млади играчи одиграју што више утакмица и стекну искуство, добију на чврстини“, наводи Васиљевић.

Он додаје да је један од кључних циљева био да задрже све омладинске селекције у квалитетним такмичењима, прије свега јуниоре и кадете који су одлично наступали у Омладинској лиги БиХ, док су се пионири такмичили у Квалитетној омладинској лиги Српске, група Херцеговина.

„Такође, школа фудбала ради са рекордних више од 100 дјечака. Наш рачун је деблокиран и ликвидан, уредно плаћамо пореске обавезе које су настале у претходном периоду, тако да су се створили услови који нас кандидују за већи ранг такмичења“, закључио је Васиљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана