У сусрет рођендану: Моzzart спонзор КК Hunters

ГС
Foto: Уступљена фотографија

Кошаркашки клуб Hunters из Приједора за три дана ће прославити 16. рођендан. Иза њих су године успјешног рада, бројне титуле, те квалитетна кошаркашка имена, а пред њима велики успјеси. Поводом јубилеја, добили су посебан рођендански поклон. Компанија Mozzart постала је нови спонзор екипе и тиме им пружила подршку уз жељу да одиграју још много успјешних сезона.


  -Сви смо одушевљени и изненађени што и нас „мале“ неко препознаје. Знамо да компанија Mozzart свакодневно много улаже у спортске клубове, па нам је драго што су стали и уз нас. Овим значајним спонзорством подижемо ниво клуба, а са задовољством ћемо носити знак „М“ на опреми. Хвала на сјајном рођенданском поклону- каже Синиша Шолаја, тренер КК Hunters Приједор.

 

-У клубу тренира око 120 дјечака и дјевојчица узраста од шест до 19 година. Са јуниорима, кадетима, пионирима, претпионирима, ципирипи селекцијом и групом од 20 дјевојчица раде четири тренера.

Дјевојчице, узраста од осам до 14 година, играју у пионирском рангу, а млађе категорије се такмиче на нивоу бањалучке регије- гдје су претходних година играли завршнице. Претпионири играју у Купу са шест екипа из Козарске Дубице, Новог Града, Приједора, Санског Моста, Бихаћа и Крупе на Уни.

Јуниори већ играју сениорско такмичење и то у Другој лиги Републике Српске. У групи Запад, међу 11 клубова, тренутно су на средини табеле, али до краја сезоне има још да се игра. Тај резултат веома је добар ако се узме у обзир да су најмлађа екипа у том рангу такмичења.

У својој лиги увијек су при врху табеле- на другом, трећем мјесту, а били су јуниорски вицепрваци РС, те раније и кадетски вицепрваци Српске. Освајачи су четвртог мјеста на нивоу БиХ, а пионири су својевремено били трећи и на нивоу РС и БиХ.

У КК Hunters игра велики број репрезентативаца Републике Српске, БИХ и Србије, а међу њима су и бројни учесници европских првенстава. Посебно дају значај индивидуалном развоју кошаркаша, па су њихови бивши играчи сада чланови екипа Борац, Игокеа, те бројних страних клубова.

У наредном периоду желе да наставе да раде вриједно као и до сада, да се усавршавају, подигну клуб на још виши ниво, окупе што већу базу из које, квалитетним радом, могу потећи нови репрезентативци и врхунски тимски резултати.

Прије двије године су закупили и уредили бившу фабричку халу и претворили је своју салу. Ту тренирају и такмиче се, па су међу ријетким клубовима који имају своје просторије.

У Приједору су и те како препознали резултате овог клуба, па су одлучили да повећају издвајања за њихов рад из градске касе. Уз њих су родитељи младих кошаркаша, поједини пријатељи клуба, а спонзорство компаније Mozzart им је, кажу, највећа подршка коју су до сада добили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана