У суботу маратон на ”Стазама Бранка Ћопића”

Srna
Foto: Srna

НОВИ ГРАД - Маратон "Стазама Бранка Ћопића" биће одржан у суботу 28. маја, на подручју Крупе на Уни и Новог Града, а учествоваће тркачи из девет земаља, рекао је Срни предсједник Атлетског клуба "Слобода" Дадо Џинић.

"За маратонску трку на стази од 42,2 километра пријављено је 60 учесника, а за полумаратон на 21,1 километар 120 учесника", рекао је Џинић и додао да ће бити организована и Трка грађана.

Лимит за маратонску трку је шест часова, полумаратон четири часа и за Трку грађана један час.

Он је додао да ће сутра од 19.00 часова у спортској дворани почети подјела стартних пакета за учеснике 10. маратона. Стартне пакете сутра ће преузети учесници који у Нови Град долазе раније, као и сами Новљани, а остали на дан маратона до 7.30 часова.

Џинић је рекао да аутобус са учесницима маратона из Новог Града полази за Хашане у суботу у 7.30 часова, а маратон почиње у 9.00 часова.

Аутобус који вози учеснике полумаратона до Рађеновића моста полази у 9.00 часова, а полумаратон почиње у 10.00 часова.

"Маратонце ће у Хашанима поздравити начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић, а у Новом Граду ће манифестација бити званично отворена у 10.45 часова. Након тога, у 11.00 часова почиње Трка грађана на пет километара", прецизирао је Џинић.

Он је напоменуо да су пријаве за Трку грађана отворене до суботе, пола часа прије почетка трке.

Џинић је истакао да ће, уз надлежне службе, ову манифестацију подржати и волонтери који су ангажовани на 12 окрепних станица.

"Манифестација је захтјевна за организацију с обзиром на то да се одржава на подручју двије општине, Крупа на Уни и Нови Град. Обје општине укључене су у организацију", рекао је Џинић.

Проглашење побједника Трке грађана је у 12.00 часова, а проглашење побједника маратона и полумаратона од 13.30 часова.

Раније је хоризонталним ознакама обиљежена стаза од Хашана, родног мјеста књижевника Бранка Ћопића у општини Крупа на Уни до Трга Младена Ољаче у Новом Граду.

За учеснике маратона и полумаратона обезбијеђено је енергетско пиће и ручак.

Маратон "Стазама Бранка Ћопића" организују општина Нови Град, Атлетски клуб "Слобода" те општина Крупа на Уни. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана