У Совјаку одржано првенство Српске у брдском бициклизму, најбржи Лукић и Малићева

Срна
У Совјаку одржано првенство Српске у брдском бициклизму, најбржи Лукић и Малићева

ГРАДИШКА- Актуелни првак Републике Српске и БиХ у брдском бициклизму Синиша Лукић из Приједора био је најбољи на Републичком првенству које је данас одржано Совјаку код Градишке, док је у женској конкуренцији то била Николина Малић из Челинца.

Првенство је организовао Бициклистички клуб „Челенџ“ из Градишке, а у 10 професионалних категорија такмичило се 29 бициклиста.

Лукић, који је већ седам година првак БиХ, рекао је да је Првенство Српске, које је први пут одржано на подручју Градишке, веома добро организовано и да је стаза веома занимљива, динамична и брза.

Он је додао да се нада да ће сљедеће године на овој стази, како су најавили организатори, бити одржана трка Премијер лиге БиХ на којој ће сигурно учествовати.

Малићева је истакла да је вријеме за трку било одлично, као и стаза, али и сама организација.

Предсједник Бициклистичког клуба „Челенџ“ Славољуб Бјелајац рекао је да је конкуренција била веома добра, иако је због ситуација са вирусом корона дан прије првенства долазак отказало 17 такмичара из Требиња, Источног Сарајева и Власенице.

Бјелајац је навео да је стаза у Совјаку веома захтјевна, да задовољава критеријуме за одржавање трка Балканског првенства, те да ће се на њој у мају сљедеће године возити прва трка сезоне у Премијер лиги БиХ.

Он је додао да су прије професионалних трка Првенства Српске организоване и краће трке за дјецу и рекреативце.

Првенство Републике Српске у брдском бициклизму је организовано уз подршку Градске управе, Туристичке организације и Шумског газдинства „Градишка“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана